Fortsätt till huvudinnehåll

Är du figurstolt?

Känner mig lite kluven och stressad just nu. Är faktiskt mer nöjd med min kropp idag än för ett år sedan så det går framåt. Men vad som inte går framåt är min kost. Har helt snöat in på socker och äter typ allt jag kommer över (tro mig allt och det räcker inte med en av något...). Sen sköter jag liksom frukost, mellis etc. Orkar inte ens ha dåligt samvete men rädslan gnager längst inne. Jensen nu barkar det åt fel håll, kläderna stramar igen kring magen, nu kommer du gå upp allt igen, innan året slut väger du över 100 kilo igen och sen ska du gå ner allt igen och du vet hur svårt det är...

Men just nu har jag ingen motivation och jag har liksom inte ens ursäkter på lut - jag är bara trött. Men det som maler i huvudet är: kanske inte så konstigt efter årets alla utmaningar plus att förkylningen står i farstun, tentastress river i kroppen och knoppen, det är mörkt och alla andra fikar hela tiden och myser (ser ju inget annat på fejjan känns det som)... Så visst finns ursäkterna där men jag orkar inte bry mig.

Men fasiken jag vill ju inte sockerfrossa året ut för att börja i januari med typ 10 kilo plus (joho denna går upp snabbt pga denna kroppens historik) samtidigt så är det faktiskt enklare då för då håller ju alla andra igen. Men va fasiken jag som brukar mala på med att det finns inga ursäkter att inte börja idag och nej rör inte socker det är gift. Sånt kallas dubbelmoral fru bloggerska men jag vill i alla fall vara rak och ärlig med att varje dag är ingen dans på rosor.

Frestelser överallt och just nu har jag zero motståndskraft. Inte vet jag. Behövde bara "erkänna min synder" och börja jobba upp motivationen igen. Men är ändå stolt över att jag mer och mer accepterar min figur så under tiden jag letar efter min motivation läs denna artikeln vetja: http://www.aftonbladet.se/wellness/article15613142.ab

Kommentarer

  1. Åh vad jag känner igen mig. Jag har ätit lchf sen i maj. Det har funkat jätte bra, jag har gått ner 17 kilo och börjat träna. Men sista veckan har jag inte tränat, tallat på barnens hallowen godis och nu vill bara ha mer, usch det är hemskt

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja tyvärr är det så himla enkelt att äta strunt men så svårt att inte göra det. Heja oss!

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Poof drömjobbet is gone!

Igår blev hela mitt team inkallade till ett möte med chefen. Inget konstigt med det men några minuter senare vart det konstigt. Vårt team kommer att upplösas och arbetsuppgifterna flyttas till EMEA-teamet i Bryssel. Say whay??? Fattar ingenting just nu. Har gått från att ha häcken full och oroa mig över hur jag ska hinna med att leverera till alla deadlines till att nu ska jag lämna över mina arbetsuppgifter. Så nu ska tre av oss som är provanställda sluta, två konsulter får sluta på dagen och fyra som vart fast anställda ska få nya arbetsuppgifter. Vår sista arbetsdag blir den siste juni :-(

Känns väldigt märkligt och just nu känner jag mig mest tom, ledsen, deppig, nedstämd, orolig och nervös inför framtiden. Inte kunde jag väl tro att man startar ett team och satsar för fullt för att sedan stänga ner det cirka 6 månader senare. Trodde ju att jag skulle vara kvar på Securitas i åtminstone ett par år och inte som nu söka nytt jobb. Jättetråkigt eftersom jag lagt ner mycket tid och ut…

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…