Fortsätt till huvudinnehåll

Dagens terapipass med PT-Malou

Torsdag och dags för PT-Malou igen. Har saknat henne denna veckan även om jag visste att pass 6 stod på schemat så kom jag upp ur sängen på studs. Detta passet är liksom hemlis-passet eller godbitarnas godbit... Det jag vet är att det är en blandad kompott utav roliga övningar. Och som vanligt levererar PT-Malou som den bästa PT:n hon är!

Idag fick hon även agera terapeut men istället för en soffa så pratade jag mig igenom passet - ja när tungan inte släpade i marken alltså... Vart lite deppig för mina instruktörsdrömmar. Faktiskt har de gått lite i kras de senaste veckorna och nu vart det liksom rock bottom of all offermentalitet när jag värmde upp på crossen. Men efter jag fått nojat färdigt där stackars PT-Malou knappt får en syl in i vädret (varför säger man så egentligen eller är det jag som är snurrig...) och jag kommit ut från duschen så kände jag mig lite starkare.

Men mer om det ikväll nu pratar vi något kuligare. Så vad bidde det idag då? Jo efter uppvärmning både på crossen och med pinnen så blev det först kettlebells. Första gången sedan min utbildning så nu fick jag ju visa upp färdigheterna och försöka tipsa coachen lite om hur det går till :-) Halv och helsvingar med 8, 12 och 16 kilos. För att sedan göra följande med 16 kg utan att sätta ner emellan: 3 helsvingar, utfallsgång med bell mot bröstet, 3 sumo squats med high pull, utfall tillbaka, 4 helsvingar - utfall - 4 sumo - utfall och så sista rundan med 5:or.

Efter det blev det bröstövningar i kabelkross som också är en liten favvis. Och till sist min belöning för good behavior eller nåt... Tabata med ballslams (5 kg) dvs 20 sek jobb, 10 sek vila ggr 8. En riktig pulshöjare och en aggressionsuttömmare där bloggerskan för varje slam tänkte - jag kan! Stretch på det och en dusch så vart denna människan redo för att möta världen :-)

Väldigt tomt på gymmet idag...

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Poof drömjobbet is gone!

Igår blev hela mitt team inkallade till ett möte med chefen. Inget konstigt med det men några minuter senare vart det konstigt. Vårt team kommer att upplösas och arbetsuppgifterna flyttas till EMEA-teamet i Bryssel. Say whay??? Fattar ingenting just nu. Har gått från att ha häcken full och oroa mig över hur jag ska hinna med att leverera till alla deadlines till att nu ska jag lämna över mina arbetsuppgifter. Så nu ska tre av oss som är provanställda sluta, två konsulter får sluta på dagen och fyra som vart fast anställda ska få nya arbetsuppgifter. Vår sista arbetsdag blir den siste juni :-(

Känns väldigt märkligt och just nu känner jag mig mest tom, ledsen, deppig, nedstämd, orolig och nervös inför framtiden. Inte kunde jag väl tro att man startar ett team och satsar för fullt för att sedan stänga ner det cirka 6 månader senare. Trodde ju att jag skulle vara kvar på Securitas i åtminstone ett par år och inte som nu söka nytt jobb. Jättetråkigt eftersom jag lagt ner mycket tid och ut…

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…