Fortsätt till huvudinnehåll

En stycke Sumo samt TRX

Tjoho jag känner mig så stark varje morgon på gymmet. Livet är härligt helt enkelt och jag älskar att träna just nu!!! Idag hjälpte bästa PT-Malou mig med att filma olika version utav Sumo Squats Dead Lift High Pull. Ja jag vet namnet är helt galet men denna övning is the shit. Tar hela kroppen och framför allt lår och rumpa. Så ladies börja SSDLHP:a direkt så ska ni se på resultat. Kommer mer om detta i bloggen imorgon.

Dagens pass förutom en massa sumoböjande så bidde det TRX och pilatesbollen. Tycker det är så kul med TRX för det känns så skönt stretchigt i kroppen efteråt. Vet att det är flera som önskat sig lite TRX-tips, övningar videos så det kommer vid något tillfälle. idag blev det bl.a. benböj, utfall, russian twists, rodd i olika varianter. För att avsluta med den där plankan.

Jag vill ju så gärna kunna göra den i TRX:n så det enda som gäller då är att som vanligt öva, öva, öva. Och okej jag är inte där ännu men jag gör framsteg för varje gång vi testar. Idag kom jag upp i alla fall och lyckades håll en stund. Plus att jag testade ett par försök på gåendes också. Det innebär att man ska skifta att ha armbågarna i marken till handflatorna och sedan tillbaks igen. En bit kvar men skam den som ger sig...

Övar på att göra plankan i TRX:en (lite mindre svank tror jag sen så kanske den blir godkänd)


Och på att göra den "gåendes" dvs skifta mellan handflator och armbågar


Plankförsök i TRX i juni detta året så det tar sig...


Men jag är så stolt att jag kan göra vanlig planka på tå så jag måste visa denna också från i juli :-)

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Poof drömjobbet is gone!

Igår blev hela mitt team inkallade till ett möte med chefen. Inget konstigt med det men några minuter senare vart det konstigt. Vårt team kommer att upplösas och arbetsuppgifterna flyttas till EMEA-teamet i Bryssel. Say whay??? Fattar ingenting just nu. Har gått från att ha häcken full och oroa mig över hur jag ska hinna med att leverera till alla deadlines till att nu ska jag lämna över mina arbetsuppgifter. Så nu ska tre av oss som är provanställda sluta, två konsulter får sluta på dagen och fyra som vart fast anställda ska få nya arbetsuppgifter. Vår sista arbetsdag blir den siste juni :-(

Känns väldigt märkligt och just nu känner jag mig mest tom, ledsen, deppig, nedstämd, orolig och nervös inför framtiden. Inte kunde jag väl tro att man startar ett team och satsar för fullt för att sedan stänga ner det cirka 6 månader senare. Trodde ju att jag skulle vara kvar på Securitas i åtminstone ett par år och inte som nu söka nytt jobb. Jättetråkigt eftersom jag lagt ner mycket tid och ut…

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…