Fortsätt till huvudinnehåll

Deal med mig själv

Okej nu har jag rannsakat och ifrågasätt mitt egna beteende och kommit fram till att jag kan inte fortsätta på denna inslagna bana får då kommer det gå käpp rätt åt helvete. Det gäller att bryta den fula ovanan i tid och nu sätter jag ner foten för mig själv. Och man kan visst då börja en onsdag och man kan visst då börja den 31 oktober så nu har jag bestämt mig.

Annars kommer jag löpa amok och flippa ut fullständigt nu inför julen. Det kommer ju liksom inte bli mindre frestelser om man säger så... From med igår och året ut så är det följande som gäller för bloggerskan för att få sockerätandet i schack. Jag får äta godsaker vid speciella tillfällen och de är redan bestämda. De blir det här:
 • 2/11 Föräldramiddag (mitt val: efterrätt)
 • 17-18/11 Spahelg i Kivik (mina val: afternoon tea, 3 rätters middag och hotellfrukost)
 • 29/11 Julfest på jobb (mitt val: lite gotter)
 • 2/12 Julmingel (mitt val: lussebulle)
 • 24/12 Julafton (mitt val: gröt och gotter)
 • 29-30/12 Spahelg och min 40 års dag (mina val: afternoon tea, 3 rätters middag och hotellfrukost)
 • 31/12 Nyårsafton (mina val: 3 rätters middag och gotter)
Då vet jag att jag kommer inte vara utan men jag gör medvetna val när jag äter. Utöver detta är det mitt kostschema som gäller med rikligt med mat (framför allt proteiner) och ja vissa dagar kommer det bli skräpmat (som efter nästa vecka i gymmet antagligen eftersom historiken visar på det...) men nu lägger jag fokusen på de värsta sockerfällorna för mig såsom kanelbullar, chokladbollar, choklad och lösgodis - ni vet allt de där 3 för Xkr på 7Eleven, Statoil och i mataffären...

Hur tänker du inför alla kommande frestelser? Gör du upp en plan och håller dig till den eller flippar du ur fullständigt och tänker jag tar beach 2013 i janauri?

Kommentarer

 1. Bra där! Min plan ser ut som din. Nu kör vi!

  SvaraRadera
 2. Frågar du mig har du redan svaret. Jag kämpar på mot en balans. Jag stöttar dig. Det vet du! Kram angel19
  www.angel19.blogg.se

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det svåra är att hålla det men tillsammans fixar vi det! Kram!

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Poof drömjobbet is gone!

Igår blev hela mitt team inkallade till ett möte med chefen. Inget konstigt med det men några minuter senare vart det konstigt. Vårt team kommer att upplösas och arbetsuppgifterna flyttas till EMEA-teamet i Bryssel. Say whay??? Fattar ingenting just nu. Har gått från att ha häcken full och oroa mig över hur jag ska hinna med att leverera till alla deadlines till att nu ska jag lämna över mina arbetsuppgifter. Så nu ska tre av oss som är provanställda sluta, två konsulter får sluta på dagen och fyra som vart fast anställda ska få nya arbetsuppgifter. Vår sista arbetsdag blir den siste juni :-(

Känns väldigt märkligt och just nu känner jag mig mest tom, ledsen, deppig, nedstämd, orolig och nervös inför framtiden. Inte kunde jag väl tro att man startar ett team och satsar för fullt för att sedan stänga ner det cirka 6 månader senare. Trodde ju att jag skulle vara kvar på Securitas i åtminstone ett par år och inte som nu söka nytt jobb. Jättetråkigt eftersom jag lagt ner mycket tid och ut…

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…