Fortsätt till huvudinnehåll

Det går bra nu!

Just nu har jag flyt i både träningen och kosten. Är bara den där vänster hälkudden som inte vill samarbeta så konditionsträning är lite svårt. Tyckte det kändes helt okej igår så körde en timme på löpbandet. Inget ont under tiden men resten av dagen fick jag betala priset. Så det gör jag inte om på ett tag. Men vet ni vad min svans mår bättre och bättre. Jag ser verkligen ljuset och har hopp om att en dag kunna sitta utan smärta!

Styrketräning har jag fått en ny skjuts i efter utbildningen och idag blev det ett tungt benpass plus den där rörligheten för axlarna. Och i bakhuvudet ligger hela tiden - hållning, hållning, hållning - och det gör skillnad att vara kroppsmedveten. Fast jag saknar min PT-Malou något grymt men keeping it up så att hon ska bli stolt över mig när vi ses igen. Man kan ju inte säga att nej vet du vad jag tog ett litet uppehåll så kan vi ta det lite lugnt med vikterna...

En annan träningsgrej jag har i huvudet är pilates. Min träningskompis Margaretha (ni vet min måndags- och onsdagsmorgon träningskompis) har pratat om pilates tidigare men jag har liksom inte fått in det i schemat. Dock är jag grymt sugen så nu är planen att boka ett introduktionspass här: http://www.isensi.se/. Just för att få ännu bättre hållning, rörlighet och bålstabilitet. Tror detta passar fru Jensen bättre än yoga så vi testar detta först men yogadörren är inte stängd än :-)

Kosten funkar också väldans bra. Inget godis, kanelbullar, läsk, glass, choklad eller något sådant trams har jag tryckt i mig. Första gången det hänt medan jag har haft en så tuff träningsvecka som utbildningen var. Fast jag har ätit för två vuxna karlar (förlåt Eva om jag åt dig ur huset i lördagskväll...) och all mat har väl inte varit 100. Men fasiken så mycket bättre att trycka in en hamburgare än en stor påse lösgodis. Jo jag är utbildad kostrådgivare så jag vet att bröd gör samma sak i kroppen som en kanelbulle men om jag äter den med kokta ägg och en massa skinka så är det okej in my book.

Just nu känner jag mig i balans, stark, lugn och tycker om min kropp! Filosofera också en del om träningsframtiden och har landat i en del beslut men mer om det en annan dag :-) Det går helt enkelt bra nu! Hur går det för dig? Känner du dig stark?

Kommentarer

 1. Om du får möjlighet nångång så testa Piloxing. Är en blandning av pilates, box och dans. Skitkul och asjobbigt.
  Googla det om du inte har hört talas om det :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter spännande så det får jag undersöka. Tack för tipset!

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Poof drömjobbet is gone!

Igår blev hela mitt team inkallade till ett möte med chefen. Inget konstigt med det men några minuter senare vart det konstigt. Vårt team kommer att upplösas och arbetsuppgifterna flyttas till EMEA-teamet i Bryssel. Say whay??? Fattar ingenting just nu. Har gått från att ha häcken full och oroa mig över hur jag ska hinna med att leverera till alla deadlines till att nu ska jag lämna över mina arbetsuppgifter. Så nu ska tre av oss som är provanställda sluta, två konsulter får sluta på dagen och fyra som vart fast anställda ska få nya arbetsuppgifter. Vår sista arbetsdag blir den siste juni :-(

Känns väldigt märkligt och just nu känner jag mig mest tom, ledsen, deppig, nedstämd, orolig och nervös inför framtiden. Inte kunde jag väl tro att man startar ett team och satsar för fullt för att sedan stänga ner det cirka 6 månader senare. Trodde ju att jag skulle vara kvar på Securitas i åtminstone ett par år och inte som nu söka nytt jobb. Jättetråkigt eftersom jag lagt ner mycket tid och ut…

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…