Fortsätt till huvudinnehåll

Gårdagens middagsbjudning

Eftersom hushållerskan har varit lite busy med tentaplugg och jobb så fick det bli helgmenyn från Grand Deli som matlösning till gårdagens middagsbjudning. Tips för den lata men som ändå vill äta väldigt bra mat som är jättegod. Beställ och hämta 3-rätters helgmeny för endast 440 kr per 2 personer. Hushållerskans tips: packa upp maten ur lådorna och värm, röj undan bevisen på inköp, servera och take all credit :-)

Denna helgens meny består utav pumpasoppa med äpple och pumpafrö, anka med persiljepotatis, linser, ungsbakad pumpa och grönpepparsås samt vit chokladpannacotta med rårörda havtorn. MUMS!!! Alla i sällskapet skrapade tallrikarna och hade nog gärna slickat tallrikarna. Jättegott var det och oerhört prisvärt. Faktiskt första gången vi testar helgmenyn även om vi köpt mycket på Grand Deli tidigare men detta ska vi göra om!

Två stora kassar

Soppa med tillbehör - första gången jag åt pumpasoppa och det var jättegott!

Ankan - jisses vad gott och åter igen första gången jag åt ugnsrostad pumpa. Mums! 

Efterrätten i riktiga fina glas och precis lagom portion utav len lagom söt vit chokladpannacotta med lite syrliga havtorn. OMG :-)

Röj undan bevisen... 

I grytor och ugn, rör om och serveraSurdegsbröd från det lokala bageriet i Hjärup

Glas finns i hushållet men gästerna höll hårt i dem... 

Eftersom halva sällskapet skulle på dansbandsgala så tyckte vi det vart lite kul att servera detta :-) Och medan ungdomarna roade sig så passade vi en liten söt vovve - lycka! 

Oops förrätt hamnade i magen innan fotot men här är varmrätten 

Mycket gott! 

Kommentarer

  1. Supersmidigt. Skall helt klart testas vid behov!Ser väldigt gott ut!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det kan verkligen varmt rekommenderas och det var jättegott!

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Poof drömjobbet is gone!

Igår blev hela mitt team inkallade till ett möte med chefen. Inget konstigt med det men några minuter senare vart det konstigt. Vårt team kommer att upplösas och arbetsuppgifterna flyttas till EMEA-teamet i Bryssel. Say whay??? Fattar ingenting just nu. Har gått från att ha häcken full och oroa mig över hur jag ska hinna med att leverera till alla deadlines till att nu ska jag lämna över mina arbetsuppgifter. Så nu ska tre av oss som är provanställda sluta, två konsulter får sluta på dagen och fyra som vart fast anställda ska få nya arbetsuppgifter. Vår sista arbetsdag blir den siste juni :-(

Känns väldigt märkligt och just nu känner jag mig mest tom, ledsen, deppig, nedstämd, orolig och nervös inför framtiden. Inte kunde jag väl tro att man startar ett team och satsar för fullt för att sedan stänga ner det cirka 6 månader senare. Trodde ju att jag skulle vara kvar på Securitas i åtminstone ett par år och inte som nu söka nytt jobb. Jättetråkigt eftersom jag lagt ner mycket tid och ut…

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…