Fortsätt till huvudinnehåll

Jag ska föreläsa...

Okej när man önskar något och tar tag i det för att förvandla det till verklighet så får man vara beredd på att det bli åka av... Och nu är min första föreläsning om min hälsoresa bokad - spännande! Den 9 januari ska det ske och det är på Soroptimisterna i Malmö. Det är tydligen ett gäng av härliga kvinnor i alla åldrar (tydligen är den äldsta 92 år - coolt!) som träffas en gång i månaden. Vid varje tillfälle är målet att lära sig något nytt genom att bjuda in föreläsare och nu får jag äran.

Den 9 januari är årets första möte för 2013 och de tänkte sparka igång året i hälsans tecken :-) Jättekul och jag är väldigt glad att ha blivit tillfrågad. Men om vi säger så här så vet jag ju vad julledigheten ska gå till - skapa kettlebellspass och förbereda föreläsning. Däremellan ska ju också födelsedagen hinnas med. Oj nu blev jag visst lite pirrig i magen också...  Här kan du läsa mera: http://www.soroptimistsweden.se/start.aspx och de har t.ex. ett välgörenhetsprojekt i Malavi där de betalar lönen för två kvinnliga lärare. Bra där tycker jag!

Kommentarer

 1. OJ, vad roligt - vad glad jag blir. Detta är bara början / Stor KRAM M.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är jättekul och spännande! Ja det är kanske lite mer på väg in men eftersom inget är spikat så jag ligger lågt med dem :-) Du vilket pilates-pass på tisdag är det ni går på - finns 3 olika? Kram tillbaka!

   Radera
  2. Pilates Rehab - 17.30. Jag kan inte på tisdag, däremot skall min make gå. Hör av dig så kan du gå med honom / Kram M.

   Radera
  3. Jaha det var inte en av dem hon listade. Kan inte imorgon och börjar känna mig lite förkyld men siktar mot nästa tisdag. Kram

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Poof drömjobbet is gone!

Igår blev hela mitt team inkallade till ett möte med chefen. Inget konstigt med det men några minuter senare vart det konstigt. Vårt team kommer att upplösas och arbetsuppgifterna flyttas till EMEA-teamet i Bryssel. Say whay??? Fattar ingenting just nu. Har gått från att ha häcken full och oroa mig över hur jag ska hinna med att leverera till alla deadlines till att nu ska jag lämna över mina arbetsuppgifter. Så nu ska tre av oss som är provanställda sluta, två konsulter får sluta på dagen och fyra som vart fast anställda ska få nya arbetsuppgifter. Vår sista arbetsdag blir den siste juni :-(

Känns väldigt märkligt och just nu känner jag mig mest tom, ledsen, deppig, nedstämd, orolig och nervös inför framtiden. Inte kunde jag väl tro att man startar ett team och satsar för fullt för att sedan stänga ner det cirka 6 månader senare. Trodde ju att jag skulle vara kvar på Securitas i åtminstone ett par år och inte som nu söka nytt jobb. Jättetråkigt eftersom jag lagt ner mycket tid och ut…

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…