Fortsätt till huvudinnehåll

Livet är för kort!

Imorse fick jag nog! Nu har jag fasiken genomlidit i snart ett år. Det har stramar och skurit in. Det är obekvämt och ser ärligt talat för jäkligt ut. Så jag bara bestämde mig - livet är fasiken för kort för obekväma träningstrosor! Nu får det vara stopp och de åkte i papperskorgen efter passet.

Det paret har några kusiner som kommer åka i helgen - ni vet 3 för 2 erbjudande och just den dagen kände jag mig optimiskt angående min size på rumpan... Några gånger i veckan råkar de hoppa över en i lådan och trött som man är på morgonen åker de på. Och 5 minuter senare kommer jag på visst fasiken det var ju dom här. Jamen jag kommer nog tycka de är bekväma om X antal månader när rumpan krympt...

Hallå vem försöker jag övertyga? Så imorse bestämde jag mig! Livet är för kort för: obekväma trosor, att inte ge någon en komplimang eller kram, nojor över kroppsvolanger eller stålplattor, att inte ha tid för god lunch, att stressa över jobb, för människor med negativ energi, att inte njuta av ett vackert höstlöv, att ha ont eller gnälla över gårdagens paper cut (ja det kom upp i huvudet för jag lyckades skaffa ett igår :-)).

För let´s face it -livet är ju till för att levas inte genomlidas! Livet är till för att: pussa på maken, äta en god middag med vänner, köpa nya fina blommor till finaste huset, ta chanser och våga drömma, att träna och må bra, ringa mamma, att känna sig fin i sin klänning oavsett storlek och en massa annat. Livet blir helt enkelt vad man gör det till. Strunta i andra och vad de gör - vi har alla våra ryggsäckar med erfarenheter men de ska inte begränsa oss.

Fokusera på dig och vad du vill även om just denna årstiden är lite tung. Jobba på de där positiva tankarna - inget kommer gratis här i livet. Att försöka är just att försöka. Se till att gör istället! Ta dig an varje dag med glädje även om den dagen är tung så kanske bara glädjen att kunna mysa med en god kopp te vart tillräcklig den dagen. Ändra din inställning från offer till gudinna så ska du se att världen är vacker och du är värd all lycka. Gå nu ut och upptäck allt det kuliga och ha en extra mysig fredag!

Kommentarer

 1. Så sant så sant, härligt Tina!
  Trevlig helg!

  Kram Rebeca

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas du har det bra så ses vi snart! Kram

   Radera
 2. Fantastiskt bra inlägg. Vi glömmer allt som oftast att det är nu vi lever och göra det man mår bra av. Bort med garderobsspöken och osköna trosor!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja i vardagens hets så glömmer man att stanna upp och smell the roses :-) Ja de där trosorna gotta go...

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Poof drömjobbet is gone!

Igår blev hela mitt team inkallade till ett möte med chefen. Inget konstigt med det men några minuter senare vart det konstigt. Vårt team kommer att upplösas och arbetsuppgifterna flyttas till EMEA-teamet i Bryssel. Say whay??? Fattar ingenting just nu. Har gått från att ha häcken full och oroa mig över hur jag ska hinna med att leverera till alla deadlines till att nu ska jag lämna över mina arbetsuppgifter. Så nu ska tre av oss som är provanställda sluta, två konsulter får sluta på dagen och fyra som vart fast anställda ska få nya arbetsuppgifter. Vår sista arbetsdag blir den siste juni :-(

Känns väldigt märkligt och just nu känner jag mig mest tom, ledsen, deppig, nedstämd, orolig och nervös inför framtiden. Inte kunde jag väl tro att man startar ett team och satsar för fullt för att sedan stänga ner det cirka 6 månader senare. Trodde ju att jag skulle vara kvar på Securitas i åtminstone ett par år och inte som nu söka nytt jobb. Jättetråkigt eftersom jag lagt ner mycket tid och ut…

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…