Fortsätt till huvudinnehåll

Trött men lycklig

Dags för tredje dagen på Träningsinstruktörsutbildningen på The Academy idag. På Kostrådgivningsutbildningen i våras upplevde jag något liknande och det är att alla som går utbildningen brinner för ämnet plus att lärarna är oerhört kunniga och väldigt duktiga på att lära ut. Det är en riktigt WOW-känsla och ger en extra skjuts att anstränga sig.

Så även om jag är trött och känner mig lite sliten av alla intryck, så är det med lycka jag hoppar ur sängen på morgonen för jag är så spänd på vad som väntar idag! Jag ser fram emot att träffa mina 17 nya kompisar samt lärare Per. Jag ser fram emot att få lära mig nya övningar och teknik i gymmet. Jag ser fram emot att spela instruktör - kund och att få feedback på vad jag kan utveckla. Jag ser fram emot att presentera min hemläxa för Per hur jag ska komma tillrätta med mina axlar och skulderblad för att få till tekniken ännu mer.

Eller okej nu ska jag vara ärlig - jag är lite nervös inför det sistnämnda... Men jag har förberett mig så gott jag har kunnat och jag är där för att lära. En annan bra sak vi gör i slutet på varje dag är en mindmap. Det innebär att vi noterar i vår pärm: vad jag har lärt mig idag, vad är jag bra på, vad kan bli bättre, det här ska jag utveckla, vilka hållpunkter tar jag med mig?

Jättenyttigt och det jag tog med mig igår var tex att metodik och att kolla hållning med pinnen sitter, jag är duktig på att se kunden och ta hand om den, jag ger tydliga instruktioner och jag har en stor övningsbank att hämta övningar ifrån vid behov. Jag ska bli bättre på tex min egna kroppsrörlighet så att tekniken kan tas upp ännu ett snäpp, jag måste plugga mer på musklerna och vad de kan göra, och jag ska vara lite mer fysisk med kunden.

Vad jag också tog med mig var att PT-Malou har förberett mig väldigt bra (TACK!), att jag vågade göra omvänd ryggresning (hade aldrig hänt för ett år sedan), att jag är stolt, glad, lycklig över min kropp och vad den kan göra! Så idag is going to be a great day!!! Vad ska du hitta på?

Mycket pinne och gummiband

Lärare Per och kompisar 

Mellis-tajm 

Min hemläxa till Per 

Mindmap 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Poof drömjobbet is gone!

Igår blev hela mitt team inkallade till ett möte med chefen. Inget konstigt med det men några minuter senare vart det konstigt. Vårt team kommer att upplösas och arbetsuppgifterna flyttas till EMEA-teamet i Bryssel. Say whay??? Fattar ingenting just nu. Har gått från att ha häcken full och oroa mig över hur jag ska hinna med att leverera till alla deadlines till att nu ska jag lämna över mina arbetsuppgifter. Så nu ska tre av oss som är provanställda sluta, två konsulter får sluta på dagen och fyra som vart fast anställda ska få nya arbetsuppgifter. Vår sista arbetsdag blir den siste juni :-(

Känns väldigt märkligt och just nu känner jag mig mest tom, ledsen, deppig, nedstämd, orolig och nervös inför framtiden. Inte kunde jag väl tro att man startar ett team och satsar för fullt för att sedan stänga ner det cirka 6 månader senare. Trodde ju att jag skulle vara kvar på Securitas i åtminstone ett par år och inte som nu söka nytt jobb. Jättetråkigt eftersom jag lagt ner mycket tid och ut…

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…