Fortsätt till huvudinnehåll

Vill ni veta en hemlis?

Denna bloggerskan ska from januari leda kettlebellspass på Studio S här i Hjärup. Jättekul och jättenervöst på samma gång. Varje söndag strax efter kl 11 ska alltså jag stå i stora gruppsalen och få folk att köra skiten ur sig i en timme. Betvivlar inte mina teori- och teknikkunskaper vad det gäller kettlebellsen - I know I am good.

Men just nu snurrar det i huvudet utav hur ska en uppvärmning och en stretch gå till plus till vilken musik. Fast framför allt det där berömda självförtroende och bilden utav en instruktör i mitt huvud. Mest bilden utav mig själv och att jag inte tycker den rent kroppsligt matchar min bild utav en instruktör. Något jag får fortsätta att bearbeta dvs just get over :-)

Nog med nojor! Nu ska jag bara hoppa ut i det okända och kämpa hårt för att nå mitt mål - att bli en grym instruktör som människor gillar att träna för pga att man blir glad, får en endorfinkick och att de är slut när de går ifrån passet. Naturligtvis följer bloggen med på äventyret. Och ikväll ska jag på ett annat spännande möte angående mitt mål så håll tummarna!

PS! Alla tips mottages på hur en grym instruktör ska vara samt om du har några bra övning- och musiktips!

Kommentarer

 1. Den bästa instruktören är den som gör övningarna tydligt, blir svettig som fasen och lyckas vara glad under tiden. Fixar du, utan problem!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra tips Sofia! Dem ska jag komma ihåg. Tackar!

   Radera
 2. Yehaaaa!! Så roligt, kommer du fixa med flaggan i topp! Synd jag inte tränar där längre, kanske får komma och köra ett prova pass med dig! :D

  Kram Rebeca

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja nervöstkul :-) Tack så jättemycket! Ja men det kan du väl!!! Kram

   Radera
 3. Blev verkligen glad när du berättade detta imorse. Du kommer att bli den bästa instruktören de någonsin haft. Var bara dig själv, för du är så fantastik som du är!! Kram M.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för värmande ord Margaretha!!! Kram

   Radera
 4. Va kul - grattis!! Var dig själv, var positiv & glad, tydlig i ev instruktioner, peppa och ha kul musik - det kommer gå superbra!!
  Kram, Maria

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra tips Maria! Detta ska jag komma ihåg. Tack! Kram

   Radera
 5. Så himla skoj, grattis! Det kommer du fixa galant. Jag vet hur pedagogisk och tydlig du är i dina instruktioner - och är ÖVERTYGAD om att det kommer gå hur bra som helst.

  Förutom det andra redan har nämnt om hur en bra instruktör ska vara, så tycker jag även en bra instruktör ser och bekräftar varje deltagare, gärna ögonkontakt med var och en någon gång under passet.

  Bra övningar för uppvärmning kan vara benböj, utfall, småjogg på stället / i salen, höga knälyft med uppsträckta armar. Typ som vi värmde upp när vi fick öva på olympiska lyft under utbildningen, om du minns? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket Alexia! Tack för tipsen!!! Kram

   Radera
 6. Fasen så kul! Grattis! Men jag förstår om du är nervös, det hade jag också varit.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är liksom skräckblandad förtjusning :-)

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Poof drömjobbet is gone!

Igår blev hela mitt team inkallade till ett möte med chefen. Inget konstigt med det men några minuter senare vart det konstigt. Vårt team kommer att upplösas och arbetsuppgifterna flyttas till EMEA-teamet i Bryssel. Say whay??? Fattar ingenting just nu. Har gått från att ha häcken full och oroa mig över hur jag ska hinna med att leverera till alla deadlines till att nu ska jag lämna över mina arbetsuppgifter. Så nu ska tre av oss som är provanställda sluta, två konsulter får sluta på dagen och fyra som vart fast anställda ska få nya arbetsuppgifter. Vår sista arbetsdag blir den siste juni :-(

Känns väldigt märkligt och just nu känner jag mig mest tom, ledsen, deppig, nedstämd, orolig och nervös inför framtiden. Inte kunde jag väl tro att man startar ett team och satsar för fullt för att sedan stänga ner det cirka 6 månader senare. Trodde ju att jag skulle vara kvar på Securitas i åtminstone ett par år och inte som nu söka nytt jobb. Jättetråkigt eftersom jag lagt ner mycket tid och ut…

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…