Fortsätt till huvudinnehåll

Mjuk pepparkaka och grannar

Idag var det dags för en ny tradition eller ja det vet vi ju inte riktigt än men det känns så. Vad jag menar? Jo idag var det dags för grannmingel på vår gata i byn. Vi är ju alla nyinflyttade men har liksom bara hejat lite tidigare. Maken och jag tyckte det var dags att lära känna alla bättre - få ett namn och ett ansikte till alla husnummer. Alla grannar utom två hus dök upp och jag tror alla tyckte det var trevligt. Vi tyckte det i alla fall :-)

Till minglet bjöd vi på olika sorters glögg samt julmust. Som gotter-tillbehör så serverades saffran/kardemummasnurror från St Jakobs så onyttigt det bara kan bli men ack så förbaskat goda (mitt val för dagens lucka). Aladdin, pepparkakor, Lottas fudge, nötter, brända mandlar med smak av kanel och saffran, clementiner och skumma tomtar. Salig blandning av hyfsat nyttigt till den andra sidan utav skalan...

Plus att den mjuka pepparkakan från Blending Bliss som jag bakade i förmiddags. Denna mixen vart lite trixigare än pizzan då det var flera delmoment. Så inget jag skulle rekommendera till någon som inte har lite bakvana. Efter tillsatta ägg, kvarg, smör och vatten tillsammans med mixen så hade jag en kaksmet att hälla i formen. Efter 50 minuter i ugnen på 175 grader så hade jag en mjuk pepparkaka.

Efter ett smakprov fick den godkänt utav maken att serveras till gästerna. Blev väldigt saftig och en fin kaka. Och det doftade gott utav pepparkaka i huset. Grannarna lät sig också väl smakas. Dock hade jag önskat mer pepparkakssmak. Så om du ska baka denna hade jag piffat till den med lite extra kryddor som kanel och kardemumma. Men åter igen det positiva är att kakan är lagom söt samt magen blir inte samarbetsovillig efter intaget.

Instruktionerna för baket

Liten miss att det inte stod på utsidan utav paketet vad man skulle "bröa" formen med (det är ju där man läser innan man ska iväg och handla). Jag har pofiber och kakao hemma men det har kanske inte alla. 

Äggvitor och vit bakmix i en skål samt äggula, kvarg, smör och vatten i den andra 

Två mixer i detta baket. En vit som blir som marängfluff tillsammans med vitorna och den bruna pepparkaksmixen blir som pepparkaksdeg tillsammans med de andra ingredienserna. 

Rör ihop 

 Voila det färdiga resultatet

Julmingel-bilder på allt som bjöds


Mjuka pepparkakan. Resterna är nu i frysen till julafton.


Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Poof drömjobbet is gone!

Igår blev hela mitt team inkallade till ett möte med chefen. Inget konstigt med det men några minuter senare vart det konstigt. Vårt team kommer att upplösas och arbetsuppgifterna flyttas till EMEA-teamet i Bryssel. Say whay??? Fattar ingenting just nu. Har gått från att ha häcken full och oroa mig över hur jag ska hinna med att leverera till alla deadlines till att nu ska jag lämna över mina arbetsuppgifter. Så nu ska tre av oss som är provanställda sluta, två konsulter får sluta på dagen och fyra som vart fast anställda ska få nya arbetsuppgifter. Vår sista arbetsdag blir den siste juni :-(

Känns väldigt märkligt och just nu känner jag mig mest tom, ledsen, deppig, nedstämd, orolig och nervös inför framtiden. Inte kunde jag väl tro att man startar ett team och satsar för fullt för att sedan stänga ner det cirka 6 månader senare. Trodde ju att jag skulle vara kvar på Securitas i åtminstone ett par år och inte som nu söka nytt jobb. Jättetråkigt eftersom jag lagt ner mycket tid och ut…

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…