Fortsätt till huvudinnehåll

Valnötsbullar och en planka

Maken Jensen älskar mackor och kan äta det jämnt. Jag är också en brödälskare men han vinner. Fast han liksom jag inte mår så bra efteråt dvs svullen i magen och efter en timme är man hungrig igen. Ikväll bestämde vi oss därför att testa Valnöts-mixen från Blending Bliss. Denna mixen var väldigt enkelt att göra!

Typ värm mjölk, ner i en skål tillsammans med ägg, riven ost och brödmixen, rör runt - voila! Ugnen skulle sättas på 180 grader. Har nog aldrig gjort det tidigare. Brukar det inte vara 150, 175, 200, 225 etc? Jag siktade in knappen så gott jag kunde. Smeten var beräknade till 16 bullar eller 3 bröd. Jag satsade på bullar och fick ihop 17 stycken. Jag klickade faktiskt ut smeten på plåtar i lagom bullstorlek för den var rätt lös dvs inget man knådar.

Medan bullarna skulle vila 10 minuter så passade jag på att öppna dagens lucka dvs 3 minuters planka :-) Åter till bullbaket så in med plåtarna i ugnen och 40 minuter senare så plockade de ut. Luktade väldigt gott både innan och efter utav valnötter och kanel i hela huset. Blev de godkända? Jajamensan nu ligger de i magen och maken sa att dessa kan vi testa igen. Man kan också har lite mer smakrik ost i och det blev en beställning på det utav herrn. Plus ingen uppsvälld mage och skönt mätt - det är värt mycket!!!

Åter igen liksom pizzabotten så blir inte glutenfria bullar likadan som man är van vid. Dock tyckte vi att dessa vart de bästa vi har prövat. Tidigare har jag ju gjort mandelbröd i mikron och det är typ det lågkolhydratsbrödet som jag gillat. Allt annat har mest blivit geleartad och inget gott. Detta blev lite lösare (tror jag hade rätt tid i ugnen) inuti vilket vi tror beror på att det är ju ägg och ost - är ju den konsistensen. Men detta smakade mer som bröd ska göra. Med bara mandelmjöl blir det lite sötare smak. Och gott med lite valnötscrunch. Detta kommer vi göra igen helt klart!

Dagens test mix i bloggen
 6 dl ljummen mjölk, 6 ägg och 240 gram riven ost i en skål plus mixen. Bra med en hushållsvåg när det är gram som gäller.


Pensla med ägg (6 ägg är alltså i smeten men du behöver ägg till pensling också - tänk på det när du handlar inför baket). Jag hade på solroskärnor för det var det som fanns hemma. 

Okej plankan it is... 


Jojemen luckan är öppnad! 

Åter till bullarna... 

Gjorde varm choklad till oss på laktosfri mjölk och 77% mörk choklad.

Voila färdiga bullar - lite ojämna eftersom jag klickade ut smeten men det var inget man hade knådat precis :-) 

Valnötsbulle med Bregott, ost och gurka tillsammans med varm choklad - mys i en vintrig kväll! Och det bästa - inte ont i magen efteråt!

PS! Uppdatering dagen efter: bullarna vart ännu godare idag när vi rostade dem - det är ju riktiga bullar. MUMS!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Poof drömjobbet is gone!

Igår blev hela mitt team inkallade till ett möte med chefen. Inget konstigt med det men några minuter senare vart det konstigt. Vårt team kommer att upplösas och arbetsuppgifterna flyttas till EMEA-teamet i Bryssel. Say whay??? Fattar ingenting just nu. Har gått från att ha häcken full och oroa mig över hur jag ska hinna med att leverera till alla deadlines till att nu ska jag lämna över mina arbetsuppgifter. Så nu ska tre av oss som är provanställda sluta, två konsulter får sluta på dagen och fyra som vart fast anställda ska få nya arbetsuppgifter. Vår sista arbetsdag blir den siste juni :-(

Känns väldigt märkligt och just nu känner jag mig mest tom, ledsen, deppig, nedstämd, orolig och nervös inför framtiden. Inte kunde jag väl tro att man startar ett team och satsar för fullt för att sedan stänga ner det cirka 6 månader senare. Trodde ju att jag skulle vara kvar på Securitas i åtminstone ett par år och inte som nu söka nytt jobb. Jättetråkigt eftersom jag lagt ner mycket tid och ut…

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…