Fortsätt till huvudinnehåll

Var rädda om varandra!

Började dagen med att dystert konstaterat att det däringa lucköppnandet har gått sisådär. Skyller visserligen på temporär sjuksituation men ändå. Jag är fortfarande 50 burpees back, har inte riktigt provat något nytt och den där optimala kostdagen igår gick ju åt skogen. Gick bra fram till kl 14 när jag i ren tristess över hemmavarandet tryckte i mig Veckans Skryt tårta samt lussebullar som blivit över. Tur Aladdin-asken till söndag är inplastad och maken gömt de skumma tomtarna annars vet i tusan hur det hade slutat...

Men vet ni vad? Allt det där är ju i det stora hela helt irrelevant och små petitesser i livet. Ja så what liksom?!? Jag kan väl göra allt det där en annan dag och jag tänker inte gråta över en tårtbit som slank ner. Det jag där emot är ledsen över är när vänner i ens närhet inte mår bra - största kramen till er! Det är då som saker och ting ställs på sin spets. Varför är vi aldrig nöjda och glad över det vi har utan bara jagar mer? Är det inte kilon på vågen så är det materiellt - grannen har ju alltid det finare eller hur?

Nä nu sätter jag ner foten! Jag tänker from idag inte gnälla över uteblivna träningspass, godsaker som jag väljer att trycka i mig, dum häl eller svans, noja över gråa strån, osamarbetsvillig våg eller tajta kläder eller vad det nu kan vara just den dagen! För vet ni vad? Jag är frisk, jag har världens bästa make, underbara vänner, bor i ett fint hus, har ett jobb och en lön, jag kan göra burpees när jag vill och har en stark kropp.

Så nu rycker vi upp oss; är nöjda med våra volanger på kroppen, våga vägra tajta trosor, pussar på våra anhöriga, ringer det där samtalet till en gammal vän, kramar någon extra hårt, ler mot en främmande människa och bort med negativ energi. För denna dagen får vi inte åter och då gäller det att leva den på bästa möjliga sätt! Du väljer själv hur du tar tillvara på den och hur nöjd du känner dig - ingen annan... Var rädda om varandra där ute!!!

Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Poof drömjobbet is gone!

Igår blev hela mitt team inkallade till ett möte med chefen. Inget konstigt med det men några minuter senare vart det konstigt. Vårt team kommer att upplösas och arbetsuppgifterna flyttas till EMEA-teamet i Bryssel. Say whay??? Fattar ingenting just nu. Har gått från att ha häcken full och oroa mig över hur jag ska hinna med att leverera till alla deadlines till att nu ska jag lämna över mina arbetsuppgifter. Så nu ska tre av oss som är provanställda sluta, två konsulter får sluta på dagen och fyra som vart fast anställda ska få nya arbetsuppgifter. Vår sista arbetsdag blir den siste juni :-(

Känns väldigt märkligt och just nu känner jag mig mest tom, ledsen, deppig, nedstämd, orolig och nervös inför framtiden. Inte kunde jag väl tro att man startar ett team och satsar för fullt för att sedan stänga ner det cirka 6 månader senare. Trodde ju att jag skulle vara kvar på Securitas i åtminstone ett par år och inte som nu söka nytt jobb. Jättetråkigt eftersom jag lagt ner mycket tid och ut…

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…