Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Visar inlägg från januari 13, 2012

Festligheter i kväll

Fast jag är helt slut i batteriet och börjar min kurs imorgon så är det nu dags att ta på sig finaste stassen. Ska nämligen på ett lite annorlunda och spännande kalas. Det är makens kollega/väns fru som ska firas att hon har klarat av sin sjuksköterskeutbildning.

Vad menar jag då med annorlunda och spännande? Jo hon kommer från Etiopien och som jag har förstått det som kommer det att firas ikväll med både mycket bling bling och en dignande etiopiska buffe. Därför gäller det som en "tråkig svensk" att piffa till sig lite extra vilket ju alltid är trevligt och något vi är urkassa på egentligen.

Ser också fram emot vad buffen innebär. Dock vet jag inte om jag ska köra en Backman dvs att föräta eller inte. Jag har ju blivit mycket bättre med åren vad det gäller min kräsenhet men det går fasiken inte och ha mig i möblerade rum om jag blir för hungrig. Kanske bäst att köra en Backman light. Vad tror du?

Lite taskigt...

... var det allt utav byrån att välja ut munkar och chokladtårta som exempelbilder när de ska presentera till mig. Men okej Anna du är förlåten för nu ska ni alla hurra för Anna: hon har gjort en kanon hälsoresa och det senaste året ätit bra LCHF-mat utan att frestas utav skräp och socker en enda gång. Strongt jobbat och heja Anna!!!!


Intressant lunch väntar

Jag är ju medlem i Lund Rotary klubb och på fredagar träffas vi för lunch samt föreläsning. Precis i slutet på november var det ju bland annat mitt sk ego föredrag som man gör som ny medlem. Jag har lärt mig otroligt mycket genom dessa luncherna - både i samtal med de andra medlemmar och genom det föreläsarna har pratat om som verkligen kan handla om allt möjligt.

Idag ser jag extra mycket fram emot föreläsning. Det är Stig Steen som ska tala. Taget från introduktionen: "Stig Steen är professor i thoraxkirurgi vid Lunds universitet. Utöver pionjärforskning kring hjärt- och lungtransplantation har han i flera år även forskat kring hur kost och livsstil påverkar vår hälsa. Han ska prata om "Ny kunskap för ett längre och friskare liv"."

Ska verkligen bli intressant och jag hoppas jag får byta några ord med Stig för lite tips. Han verkar också på Igelösa där man forskar bla i hälsosam mat och hur man kan förbered lungpatienter genom kost. Finns tom en kock Brian Mårten…

Träningsupplägg för våren

Hur har du lagt upp din träning för de kommande månaderna? Har du fasta pass per vecka dvs på måndagar kl 19 så går jag alltid på pass X eller kör du helt ad hoc dvs vad du känner för den dagen? Jag är mår bäst när jag har fasta rutiner men ändå lite öppet för ändring. Dock blir nog mitt träningsschema denna våren både jätteplanerat samtidigt som det kommer bjuda på överraskningar.

Vad menar jag? Jo mitt mål är 420 träningsminutrar per vecka och då räknar jag inte in vardagsmotion eller mysmotion som det döptes om till på FB sidan dvs om jag cyklar till gymmet eller går en promis på lunchen. Och from denna helgen som kommer är det ju kostrådgivningskurs för mig varannan helg som gör att träningen blir lite annorlunda. Plus ny PT som jag kommer köra med 2 ggr i veckan (tis och tors morgon) och mitt övergripande instruktörsmål för 2012.

Detta gör att visst kommer min träning att vara mer planerad än någonsin men tex kommer ju varje PT-pass bli en överraskning. Jag vet att fokusen är fun…