Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Visar inlägg från januari 17, 2012

Lite justering i TKAB och träningen

Insåg i helgen att jag måste göra lite justeringar i mitt TKAB upplägg. Jag kommer ta bort Viktklubben.se dvs att bokföra min mat och träning där. Började den 26 december för jag ville få bättre koll på alla kalorier och portionsstorlek. Valde just Viktklubben.se för att jag använt det tidigare och kände jag orkade inte med något nytt.

Men dels är ju inte verktyget anpassat till LCHF om man säger så och dels så kände jag att det tog emot så förbaskat efter några dagar. Beror på olika saker men jag känner att kaloriräknadet funkar inte för mig. Jag blir mer stressad än hjälpt men samtidigt kände jag att jag inte litade på min egen förmåga. Vad är en portionsstorlek och hur behöver jag äta utifrån träningen?

Efter helgens lärdom och diskussioner så föll allt på plats. Jag vet nu hur stor min portion ska vara för mina måltider samt mellis. Och sammansättningen utav proteiner, fetter och kolhydrater. Har lärt mig mer om hur beräkningen, förbrukningen och uppfattningen utav kalorier går ti…

Blir galen...

...av någon anledning kan jag inte kommentera på era kommentarer. När jag klicka antingen från inlägget på kommentarer för att svara (som jag brukar) så låser sig hela sidan. Likaså om jag går in bakvägen dvs i admin och försöker där. Både på hemdator och jobbdator. Blir galen - någon som har samma bekymmer med blogger/blogspot?

Så det är inte för att vara rude som jag inte svarat. Lovar att ikväll sätter jag mig ner och skriva ett "tack för kommentarerna" inlägg i bloggen istället :-)

Snatches och Ball slams

Ojoj vilken morgon - hon den där PT:n ska få en att göra en massa saker innan 07.00.... Okej det är här ni ska ignorera det faktum att jag själv bokat tiden kl 06.45 utan ni ska bara tycka synd om :-) Bra att vi är överens. Ni får också gärna skicka lite snälla kommentarer under dagen och till mig imorgon för risken är stor att om jag inte rör kroppen lite då och då framför datorn så kommer den stelna totalt i träningsvärk.

Bad tex en kollega på samma våning som köket att hon kunde väl serva mig med mat idag men fick ganska så ljummet mottagande på det. Hallå förstår du inte vad några små järnklot som man ska svinga runt kan ställa till med!!! Mina stackars ben, knä, rumpa, mage, rygg, armar - totti - släpade sig uppför och nedför trapporna men jag vet inte om jag kan göra det igen vid lunch...

Fast skämt åsido denna morgen var grymt kul. I love mina kettlebells och det går bättre och bättre för varje gång i de olika övningarna. Fick bla köra snatches, swingar m.m. PT Malou ska ha med…

Ta hand om Tina vecka

Idag ska jag fixa nya naglar - undrar just vilket bling bling jag ska välja denna gången... Imorgon är det dags att uppgradera frisyren men det blir nog bara en uppdatering dvs samma färg och frisyr för jag trivs så himla bra. Och inte nog med det på torsdag är det dags för massage. Välbehövligt och ska bli skönt - eller ja efteråt under tiden kan det vara mest plågsamt :-)

Så bortskämd är jag eller rättare sagt detta är jag värd. Man måste pyssla om sig för att må bra och därför väljer jag att göra detta både utav nödvändighet, fåfänga, mys och terapi. T.ex. massagen är verkligen nödvändig men också terapi som jag har skrev om i mina stoltheter under december. Sen är det väl klart att man försöker se så fördelaktig som möjligt och färga bort det gråa...

Vad gör du för att pyssla om dig denna veckan?