Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Visar inlägg från januari 20, 2012

Debatten i SVT igår

Suck varför LCHF debatten sist i programmet? Tänk på att jag är sömnig men jag följde dock lite halvsovande. För det första så är jag nog allergisk mot sådana här programformat. Tycker det är jobbigt när folk bara typ gapar, avbryter och när inte rätt personer får komma till tals eller egentligen någon. Sedan förstår jag att man väljer personer som kan locka lite tittare såsom Katrin och Hero (Gladiatorerna).

Sen kan jag ju tycka det är märkligt att han ska sitta och uttala sig men vad vet jag han är kanske värsta experten. För i min mening är ju då även hans livsstil/kost extrem i sådana fall och inte så som merparter svenskar lever. Likaså Katrin. Har följt hennes blogg länge mest för att jag tycker hon är härligt osvenskt kaxigt. Och hon sticker ju inte under stolen med att hon är entreprenör och vill tjäna pengar.

Därav tex hennes LCHF-bok. Jag kan inte uttala mig om den då jag inte läst men jag har faktiskt beställt den så jag återkommer sedan. Dock känner jag inte igen mig rikti…

Har hon diabetes?

En tidningasanka som det väl kallas och som jag fick en fråga om igår på fb sidan är - är det sant att Annika Dahlqvist har diabetes? Jag känner ju inte Annika personligen utan får lita till det hon skriver på sin egen blogg dvs där skriver hon att hon inte är diabetiker.

Var denna historien kommer ifrån är att hon har testat sin kropp för att se hur stor glykostolerans hon har. Exakt hur ett sådant test går till vet jag inte men jag kan bara gå till mig själv personligen och det är att idag tål jag mycket mycket mindre socker när jag inte äter det lika ofta. Så självklart reagerar min kropp. Men hon gjorde tydligen även om testet med mer kolhydrater i kroppen och fick normalvärde.

Eftersom min mamma har diabetes så brukar vi ibland testa blodsockervärde i hennes lilla manick. Sist jag gjorde det (juldagen 2011) hade jag perfekta värde innan och efter mat. Nästan för perfekta som mamma sa lite avundsjukt :-) Tidigare när jag levde i min sockerbubbla dvs innan 2008 såg det inte lika l…

Glömde ju

Nu har jag fått bannor för att jag inte återkom med tipsen från föreläsningen, hur det gick på festen i fredagskväll och om byrån hittade bättre bilder. Förlåt ska aldrig hända igen... eller det är väl det enda jag kan garantera :-) Okej here we go:

FöreläsningenTips (komprimerat) från Stig: "Råd 1: Tillför kroppen vitaminer och Omega 3, Råd 2: Balansera din kost, Råd 3: Se till att hålla ”hela” Dig i trim och Råd 4: Det är aldrig försent att ändra beteende…var snäll och skratta åt en och annan Norgehistoria!" (till saken hör att Stig är norrman som bor och jobbar i Sverige...)

Etiopisk fest
Har vi något att lära eller att lära. Så roligt och lärorikt. Det hela inledes med gudtjänst men inte enligt svenska mått dvs det var mycket sång och dans. Även om vi inte förstod ett ord så kunde vi klappa med och man kunde inte låta bli att vagga lite stelbent svenskt. Okej maten var väl inte riktigt min grej men spännande att ha provat (och ja jag föråt a la Backman). Och även om jag ba…