Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Visar inlägg från januari 21, 2012

Fördomar och antagande

Vi har alla fördomar och vi gör antagande baserat på snabb information. Det är i ju tex människans natur att ta genvägar och placera saker och människor i fack. Jaha du är en sådan eller jamen jag läste på Aftonbladet eller den sa därför är det sant. Man har ju också fördomar mot framför allt det man inte känner till så väl. Om det nu är nationaliteter eller kost kvittar. Det okända är skrämmande och därför inget bra.

Jag kan ju säga grovt att den som äter enligt GI äter en massa långsamma kolhydrater såsom bulgur, couscous, fullkornspasta med lite proteiner samtidigt som man bakar en massa GI-kakor. Och har bokhyllan fylld med alla möjliga GI kokböcker som sällan öppnas för recepten är krångliga. Eller när jag säger att en Viktväktare lever bara på pasta, räknar points för att samla till helgens vinpimplande och Viktväktarkarameller (där kan vi också snacka om pengar men det går jag inte in på idag...). Plus man betalar en massa för att väga sig, man är totalt fettskrämd och använder…

Dagens snabblunch

Fick bli lunch på det som fanns i kylskåpet och frysen. Det blev en bit nötkött stekt i smör, blomkålsmos (med smör och grädde), beasås (färdigköpt) och gurka. Mätt och klarar mig till kusinens kalas ikväll.

I got it!

Väldigt intressant och många recept som jag tänker testa.
Rekommenderar er verkligen att köpa den om ni är nyfikna.

Svettig match igår

Maken och jag spelade squash igår. Händer inte så ofta men vi tycker alltid det är lika kul. Jag är verkligen inget proffs - kan knappt reglerna. Utan vi spelar för att göra något aktivt ihop dvs inte bara att gå ut och äta... Fick tom maken att springa lite igår. Och han sa att jag hade blivit mycket rörligare och snabbare än sist för typ 4 månader sedan. Heja oss :-)