Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Visar inlägg från januari 24, 2012

Nya vinterskor

När ens gamla stövlar håller på att trilla i sönder och läcker in vatten så strumporna och fötterna är konstant våta kände jag att det var dags för ett nytt inköp. Slog till på rea och fick 50% rabatt så då fick det ju bli 2 par :-)
"Finkängor" till jobb med termosula i  Myseboots med gosefilter till makens och mina söndagspromenixer

Vaddå inga kolhydrater???

En sak som nästa retar mig mest förutom uppfattningen om hur mycket fett man käkar så är det när folk skriver eller säger - joho det går hur bra som helst att leva utan kolhydrater eller andra alternativet - de som äter enligt lCHF äter inga kolhydrater och kommer därför bli sjuka.

Okej där finns kanske extrema människor därute som lever på kött och bea men jag tror att detta också är en av de vanligaste missuppfattningarn. Även de som käkar LCHF säger ju fel i många fall. Det jag menar är att GRÖNSAKER är KOLHYDRATER. Så säg då inte inga utan säg utvalda kolhydrater istället. Till exempel jag äter blomkålsmos istället för potatismos eller wokad broccoli istället för pasta.

Är man sockerkänslig kan det vara bra att undvika rotfrukter och röda grönsaker för de tex smakar mera sött och kan trigga igång en. Till exempel morot är ju jättebra för den som tål det men är man tex allergisk eller sockerkänslig kan det få konsekvenser. För den som tex tränar mycket så kan man lägga på lite rot…