Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Visar inlägg från februari 13, 2012

Dag 1: Mat och träning

Mat
Förfrukost: 5 paranötter
Frukost: Omelett gjord på 2 ägg, skvätt laktosfri vispgrädde, vitpeppar, liten näve riven ost (vad som finns i kylen) - stekt i smör (dvs liten klick i pannan så inte omeletten fastnar), 1 kopp te med 1 tsk kokosolja
Lunch: Nötfärs (storlek=Tinas hand), fet creme fraiche (laktosfri) + riven ost ovanpå (ca 1 dl totalt), blandade grönsaker dvs svamp, broccoli, paprika (storlek=Tinas hand)  (hemmalagat)
Mellis: 1 dl blandade nötter (mandlar, hasselnötter, cashew, macademia), 1 kopp te
Middag:  räksallad, 1 kycklingfile, sallad, gurka, grönpepparsås, 1 mineralvatten, 1 kopp te (ute på restaurang)
Dryck till mål och under dagen: vanligt kranvatten

Träning
Inget morgonpass för jag tog sovmorgon men 30 mins rask promenad på lunchen och 45 min på kvällen.

Tidigare liv - typisk dag
Ingen frukost, mellis: godis, lunch: hamburgare med pommes samt cola, mellis: godis, kaka och cola, middag: kebab med pommes samt cola, mellis: mera söt och lite chips/ostbågar och mera cola
Ing…

Jag vann....

Har ju helt glömt bort att berätta att jag är en vinnare... Förra veckan tävlade jag om en ifåne app från Anna Hallén på Facebook. Och jag var en av de lyckliga 3 som vann! Tjoho!!! Men det var inte förrän igår jag lyckades ladda ner den pga min dumma dator. Men nu är den ombord the fåne och nu kan jag börja leka.

Appen "LCHF-recept" och innehåller just olika recept, lite tips och man kan tex skapa en inköpslista utfrån recepten. Verkar mycket fiffig så detta ska bli kul. Har du laddat ner den och använt den?

LCHF på TV

När klockan ringde 05.50 så gick det bara inte att gå upp. Jag var så TRÖTT. Blir ju lite mycket när man har kurshelg och inte är hemma och vilar upp sig. Så dagens motion får bli promenad på lunchen och efter jobb. Är nog en väldigt bra lösning för jag har ju knappt varit utomhus hela helgen.

Därför passade jag även på att titta på LCHF-inslaget i TV4 Nyhetsmorgon. Jag tyckte att det var skönt att för en gångs skull att det går så städat till dvs inte bara folk som gapar - du har fel! Sen undrar jag ju över vilka studier som det hänvisades till dvs att fett skadar hjärnan. Hittade några länkar nedan och då känns det inte lika relevant. Dock ska man ju alltid vara källkritisk men det är inte det jag menar här.

Min övertygelse är att socker och stärkelse är ett gift för kroppen som vi inte är skapta för att äta i de enorma mängder vi gör. Däremot är vi skapta att äta naturlig, varierad kost med olika fetter. Det som förvånar mig mest är hur alla andra tror man äter dvs vad som ligger p…

Nu hejar du!!!!

Nu vill jag att alla min läsare hejar på en viss person i mitt liv. Vem? Jo nämligen min träningskompis Margaretha!!! Hon är världens kämpe. En vacker lady som kämpar varje måndag och onsdag morgon på Studio S tillsammans med mig. Vi känner egentligen inte varandra och har aldrig träffats utanför gymmet.

Men under hela förra året och detta året så har vi snickesnackat lite under dessa morgonpass och hejat på varandra. Hon är alltid så himla trevlig och glad. Plus att hon skriver de mest finaste kommentarerna här i bloggen som hon verkar följa - så hej Margaretha :-)

Anledningen att jag vill att ni hejar och peppar lite är för att nu börjar det gå trögt för Margaretha dvs svårt att hitta lusten till att träna, blir mycket detsamma och man misströstar över resultatet. Och jag vill ju inte att hon ska ge upp. Träning är bra för alla och framför allt jag vill ju ha min träningskompis kvar.

Så till Margaretha säger vi nu i kör: HEJA, HEJA, HEJA!!! Ge inte upp utan tänk om! Fokusera på det …