Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Visar inlägg från februari 19, 2012

Dag 7: Mat och Träning

Mat - valfri dag
Frukost: En halva mandelbröd (dvs 2 min nötbröd i mikron), ekologiskt Bregott, kruksallad, skinka, ost (sent typ inte förrän kl 11...)
Lunch/middag:  Revben, hemmalagad coleslaw och rostade grönsaker. (hemmalagat)
Mellis: 1 dl blandade nötter (mandlar, hasselnötter, cashew, macademia), 1 kopp te
Dryck till mål och under dagen: vanligt kranvatten

Träning
Vilodag

Tidigare liv - typisk dag
Frukost: 4 vetebullar med en stor mugg varm choklad med mycket oboy i, mellis: godis, lunch: Kebabtallrik med pommes och cola, mellis: fika ute med kakor och cola, middag: kinamat såsom något friterat, ris och sås och cola, mellis: mera godis. Ingen träning eller rörelse.

Tips om föreläsning

Fick ett tips om en föreläsning i Malmö utav Sarah igår och nu är jag anmäld. Det är nu på torsdag mellan kl 18 till 21 på Hotel Noble House. Så här står det på hemsidan:

"Finn glöden och din sanna drivkraft - Vart går din resa? Vart är du på väg? Hur ser ditt drömliv ut? Hur tar du dig dit samtidigt som du njuter av livet och resan? Vad älskar du? Med vilka vill du vara? Hur hänger allt ihop?


Hitta DIN DRIVKRAFT och lär dig sätta realistiska och sunda mål. Där våra största försvar dyker upp kan våra viktigaste sanningar ligga dolda…


Det är ditt liv och din resa! Varmt välkommen ombord!"

Det är Charlotte Althin som ska föreläsa och du hittar mer information här: http://www.fromgoodtogreat.se/mabast.html

Fina blommor från helgens besök

Titta så fina blommor vi fått från helgens gäster.
Perfekt att ligga och glo på från soffan...

Coleslaw receptet

Har gjort detta receptet ett par gånger nu och det blir alltid lika poppis. Till saken hör att jag älskar coleslaw något jag fick smak för när jag bodde i USA. Här kan du läsa lite mer om tillbehöret: http://en.wikipedia.org/wiki/Coleslaw
Jag gör inte alltid exakt som det står i receptet. Till exempel i receptet nedan har jag tagit bort äpplet och saltet. Plus att jag ännu inte hittat osötat senap så jag använder Markattas ekologiska dijonsenap. Vidare så pepprar jag lite efter tycke och smak. Jag tycker att receptet nedan blir mycket mer än 4 portioner men det beror kanske på att vi äter det mer som ett tillbehör/sallad.
Receptet (4 port)
½ vitkålshuvud 1 grönt äpple 1 morot 4 msk äkta majonäs 1 dl creme fraiche 2 msk osötad senap ½ tsk salt 1 krm peppar
Strimla vitkålen, tärna äpplet och skala samt strimla moroten. Blanda majonäsen, creme fraiche och senapen. Rör ihopa och krydda. Väldigt enkelt och det håller sig bra i kylen tom godare dagarna efter.
Receptet är från denna boken
Färdiga resulta…

Lat söndag

Idag tänker jag inte göra många knop. Steg inte upp ur sängen förrän kl 10. Men så kom jag inte i säng förrän efter kl 01.30. Funkar inte längre att göra sådana saker. Min kropp är så programmerad nu vad det gäller sömn, mat och träning att ett sådant här avbräck får mig ur balans :-) Tantvarning kanske...

Sedan gör det ju inte saken bättre att jag sovit dåligt. Blev för mycket sötsaker och det märks också i kroppen. Tål inte det längre utan får magknip, illamående, skakig, huvudvärd, frossa - typ känner mig bakfull idag. Blev för mycket igår och förra lördagen utav det "goda". Tror det beror på att jag äter upp lite jobbkänslor just nu.

Men jag är medveten om the issue och har börjat bearbeta det hela. Med andra ord - I got a plan hur jag ska hantera det annorlunda. Så idag blir det soffan, tv/dator/bok, massa vatten, bra mat och mys med maken som gäller. Ska dock klämma in lite kostplugg (om jag får energi...) plus planering inför veckan. Men framför allt är det horisontel…