Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Visar inlägg från mars 13, 2012

Wow så rörd jag blev!!!

Ni måste gå in här och läsa vad PT Malou skrev efter vårt pass imorse: http://malouwernersson.se/2012/march/lycklig.html Shit jag började gråta på jobb när jag läste det. Tack bästaste PT-Malou!!!! Jag blev jätteglad och rörd! Är så himmelns glad att du finns i mitt liv och pressar mig utanför alla möjliga gränser!!!! Vi är grymmaste teamet!!!

Kommer också ihåg vad hon sa när vi skiljdes åt idag. Att jag var grym och skulle vara stolt över min prestation samt inse vad jag åstadkommit.  Det sista är det som slog an mest dvs att jag inser inte att det jag gör kan vara imponerande eller att jag ska vara stolt. Jag gör och gå vidare. Jaha olympiska lyft idag ja men då gör jag väl det. Eller jaha det är detta jag nu ska göra jamen då gör jag väl det. Jasså jag har bra teknik eller jaha detta är svårt....

Något att jobba med inser jag men lite svårt att ta itu med när man förnekat sig själv i så många år och bara haft dåligt samvete för vad man åstadkommit i antal kilo. Då är det svårt att …

Riktiga vårkänslor på lunchen

Cross-Fit?

Här kommer ett klipp och en länk: http://www.crossfitnordic.se/vad-ar-crossfit/ om Cross-Fit. Finns hur mycket som helst så bara googla. I videon ser du en del utav det jag pysslat med den sista tiden: kettlebells, burpees, olympiska lyft, bröstpress, löpintervaller, TRX. Speciellt sista övningen dvs att slänga sig raklång helt utmatttad på golvet är jag expert på.... Ge mig ett år så kommer jag klå alla i filmen :-)

By the way tänk dopamin här också dvs tror du att detta är den ultimata träningsformen för en dopaminare som jag? Svaret är ett rungade ja. Medan att slänga in mig på ett yoga-pass skulle vara så uttråkande som det bara kan. Ja jättebra träning och säkert nyttigt för mig men inte motiverande eller kickgivande. Medan Cross-Fit för en serotinare är typ värsta skrämselpropagandan för träning :-) 
Tänk hur mycket vår biokemi påverkar oss och döm inte någon baserat på din egen för vi är alla unika! Tänk så bra om alla hittar sin ultimata nivå/balans så utomordentligt vi alla sku…

Tjoho tisdag = PT-dag

Dagens PT-pass bestod utav följande: uppvärmning på crossen på level 14 (jag tro minsann PT Malou glömde höja... men säg inget), över till olympiska lyft i alla möjliga varianter och kettlebellsövningar. Så kul och jag känner mig stark. Kanske inte lika stabil i lyften för den jäkla axeln men i bells så känner jag mig säkrare. Hela passet eller jag skulle vilja säga i princip varje Malou-pass är Cross-Fit inspirerat och jag älskar det. Man jobbar med hela kroppen i olika övningar och pushas hela tiden.

Dagens avslutning bestod utav 800 m löpning, 50 kettlebellssvingar med 12 kg och 50 thrusters med 12 kg. Jag var två millisekunder från att ge upp halvvägs på bandet men som tur vad såg PT Malou detta och sänkte hastigheten lite för att ge mig andrum och sedan höjdes den igen. Helt plötsligt hade jag krafter att fortsätta. Under svingarna och framför allt mot slutet av thrusters så skrek min högeraxel men jag slutförde efter liten paus.

Allt handlar ju om att utmana sig till max både ti…