Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Visar inlägg från mars 19, 2012

Vad äter barnen i skolan eller hemma?

Jag är ju inte själv förälder så jag kan inte fullt ut förstå hur frustrerande det kan vara att se till att sina barn får bra mat i magarna. Tex vad gör man när en 3-åring vägrar äta något annat än pannkakor med sylt eller om man vill att ens barn inte ska äta gluten eller dricka mjölk i skolan. Detta är något som det diskuterats mycket i kostrådgivningskursen eftersom flera är föräldrar.

I söndags berättade mamma (som är kokerska inom kommunen) stolt och glatt att äntligen slipper de beställa konstigt kött från Irland och andra länder utan de kommer inhandla lokalt producerat kött från småskaliga slakterier i närheten. Så dels får de varor som de kan ha bättre koll på (tex ska de göra studiebesök i slakterierna) och dels så har inte köttet åkt halva jordklotet innan det serveras på tallriken.

Det är ett väldigt bra steg i rätt riktning tycker jag. Vill du vara med att påverka eller få tips som förälder så tycker jag du ska gå in på denna sajten http://www.naturligmatiskolan.se/ och g…

Ofantligt trött och kliande ögon

Japp då kan jag bara konstatera att pollen är kommen till Skåneland. För varje dag som går så blir ögonen mer igensvullna och kliande. Nyser och näsan rinner. Plus den där förbaskade TRÖTTHETEN!!! Okej hjälper ju inte att jag nu har haft 4 helger på raken utav kostrådgivning. Det tar ju också energi eller snarare ger energi men man behöver ju återhämta sig någon gång.

Imorse när klockan ringde 06 så var det bara att glömma gymmet. Så så så trött så det gick bara inte. Är det fler än jag som känner av pollen nu? Och är ni lika trötta? Precis som det är värst första månaden sedan är det mer bara kli och luftrören som gör sig påminda. Jaja bara att go with the flow och sakta ner på tempot lite så kommer nog energin igen. Ha en bra måndag!