Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Visar inlägg från april 3, 2012

Träningsläger på hemmaplan

Läser om detta häromdagen hos Pernille och tyckte det vart en himla bra idé. Det vill säga om man av olika skäl (inga pengar, kan inte åka just då, kan inte lämna barnen, vågar inte eller vad det nu kan vara) inte kan åka iväg på en träningshelg eller träningsresa så kan man ju fixa själv. Bestäm en dag eller varför inte en helg där du antingen lägger upp ett kuligt träningsprogram för dig själv eller slå dig ihopa med en kompis.

Kan ju vara tex bli något som promenad/joggning (en fin slinga i naturen och ute i den friska luften), testa ett nytt gym, testa ett nytt träningspass, du sätter ihop ett gäng övningar till ett boot camp (antingen ute tex med ungarna eller be att få låna salen om den är tom på ditt gym och sätt ihopa en träningscirkel). Fixa någon god nyttig lunch och kanske avsluta med spa a la home eller om det finns tex bastu på ditt lokala gym.

Det jag försöker säga är att ibland är man sin egen bäste dräng och det finns inga ursäkter till att inte ha lite roligt. Omväxli…

Viktigt tjat om socker!!!

Japp fortsätter att tjata om detta men det har blivit en viktigt hjärtefråga för mig. Och ja jag vet lite annoying reklam i början men inslaget är 14 minuter totalt. Lovar dig att det är värt det och tittar gärna på de andra länkarna. Alla dessa aspekter som tas upp dvs att socker är som ett gift och skapar ett beroende, att det skapar inflammationer i kroppen som leder till våra välfärdssjukdomar såsom cancer, demens, diabetes, och hjärt-kärl. Det är precis detta vi har pratat mycket om på kostkursen.

Och tro mig jag är den första att skriva under på "att jamen det är ju gott", "jaha ska man nu inte får äta någotting nu eller" och jag om någon vet hur det är att vara så sugen efter något sött att man är villig att gå över lik. Men när man vet vad som händer i kroppen så tror jag att man blir mer motiverad till förändring. Därav mitt tjat och det är ju min blogg så jag kan ju bestämma... Motivationen kommer kanske inte idag, eller imorgon men någon gång. Och ja du …

18 och 40

Ojoj har haft så fullt upp med kursen att jag först idag insåg att om 18 dagar ska jag ju upp till Stockholm och vara med här. Och om 40 dagar är det lyxträningsresa till Turkiet. Yikes! Massa kuligheter men det är jag minsann värd efter allt pluggande :-)