Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Visar inlägg från maj 4, 2012

Hur mycket smör?

Hur mycket smör tror du att en människa kan sätta i sig? Det vill säga ta fram smörpaketet och börja hyvla skivor. Jag tror inte det krävs många förrän man skulle känna sig illamående och sluta äta. Hur mycket kan man då sätta i sig om smöret är utblandat med något tex traditionella chokladbollar som vi rör ihop hemma när man är sugen på något gott som går snabbt?

Jag kan villigt erkänna att på "gamla tiden" så kunde jag blanda ihop en sats och trycka i mig hela. Inte alltid som det ens rullades till bollar utan det vara bara att käka direkt ut skålen. Om jag lyxade till det strösslade jag lite kokos ovanpå smeten... Hur funkar då detta? Det är ju 100 gram smör i receptet och det går bra att käka. Men tanken att trycka i sig 100 gram rent smör känns inte så lockande om inte rent utav äckligt.

Förklaringen ligger i mixen. Så fort fett och sött blandas så stoppas kroppens signaler till hjärna dvs du kan äta mycket mycket mera för sockret blockera mättnadskänslan till hjärnan. …

Hur gick det?

Hmm har nog inte riktigt förstått hur känslosam jag är angående svansen. Okej jag förstår att det låter konstigt men jag menar hur mycket smärtan faktiskt påverkar mitt liv. Och hur ledsen jag blir att dra hela historien och vad jag kan och inte kan göra dvs hur begränsad jag blir och att nu börjar jag få ont på andra ställen för att jag belastar fel. Fast det gick väldigt bra och den söta tjejen som var sjukgymnasten lyssnade tålmodigt på mig.

Vi gick igenom lite saker som jag kan göra tex införskaffa en kilkudde, skaffa en kudde för svanken typ sådan här samt fick jag 3 övningar som jag ska göra gånger 10 och en gång om dagen.  Övningarna är till för hållningen och att få bäckenet på plats typ dvs core!!! Plus att ergonomen ska komma till jobb och hjälpa mig med rätt stol (redan inplanerat). Fick även testa ett stödbälte (väldigt snyggt...) men det ska vi vänta lite med.

Detta är ju starten och hon sa att nästa gång kommer vi titta på andra övningar och att det blir mycket just med …

Sjukgymnast - kan det vara något?

Idag får ni hålla tummarna igen för idag ska jag med svansen till en sjukgymnast för att se om det finns något man kan göra. Fick ju besked i mars att det inte fanns något man kunde göra. Men jag kan inte ha så här ont så i veckan ringde jag till den försäkringen vi har på jobb. Och voila nu ska jag få komma till en sjukgymnast och om inte det hjälper blir nästa steg ortoped. Så glad för att ändå få testa och se om det går att göra något. Vill inte vara nöjd med att alltid ha en knivuppstoppad mellan skinkorna...