Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Visar inlägg från maj 28, 2012

Min livs första joggingrunda!

Okej jag har laddat hela dagen för kvällens pass - mitt livs första joggingrunda!!! Är ju hög tid att påbörja träning inför Tjejmilen och nu har jag ju mitt Running Sweden träningsschema att följa. Första veckan är det 3 pass på 30 min vardera där jogg och snabb gång ska varvas efter ork dvs jogga så mycket som möjligt.

Och vet ni vad jag klarade det! Maken följde med som draghjälp men han hann ju inte med mig :-) Nästa gång får han cykla. Nej det gick inte i racerfart men jag lunkade på och joggade det mesta tiden. Hade pulsklockan på och resultatet blev att jag låg i pulszonen i ca 26 minuter med 128 genomsnitt och 146 som max. Stolt är jag som tusan!!!!

Nervös innan...
Ser ni förresten min fina rosa Running Sweden tröja?
 Svettig efter och jäkligt stolt!

Perfekta värden!

Imorse vart det dags för hälsoundersökning genom jobbet. Vi har fått fylla i en enkät om våra kost och träningsvanor samt trivsel på jobb och stress. Och idag var det dags för personlig genomgång, blodtryck, blodsocker och kolestrol-mätning samt konditionstest.

Jag fick med beröm godkänt! Det som ställer till det är att jag fortfarande väger för mycket och min dumma svanskota. Fast jag fick perfekt blodtrycksvärde och jag hade väldigt bra kondition. Tyvärr delas det sista nämnda värdet med antal kilo så sköterskan sa att gick jag bara ner mer så skulle jag ha typ en elitkondition...

Blodsocker-värdet låg på 3,5 fastande (ska vara 4-6) så lite lågt men är nog för att jag inte får i mig lika mycket socker längre. Vidare så vart mitt kolestrolvärdet ett av de bästa hon sett!!! Total värdet låg på 3,5 (och man ska ha under 5,0) och HDL (det sk goda kolestrolet) låg på 1,47 (och det ska inte hamna under 1,0). Kunde inte låta bli att skoja till det och säga nämen så bra då att jag käkar LCH…