Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Visar inlägg från juni 1, 2012

Jag blev helt enkelt trött!

På träningsresan i Turkiet så var jag på en föreläsning om "Träning eller Motion" och den fick mig att tänka. Först i positivt riktning men sedan ner i ett nattsvart hål. Varför kan man ju undra? Föreläsningen handlade om att framför allt tjejer tycker att rörelse ska vara kul. Tex älskar många zumba för det är glad musik, en glad och tjoande instruktör, deltagare med breda leende, du har kompisar där som du kan snacka lite med och man börjar få kläm på att röra de där höfterna något sånär i takt.

Eller så går du på ditt step-pass på måndag och på onsdagar är det pump och på lördag är det spinning. Vecka efter vecka och du har din rutin. Skulle du då klassa det som att du har tränat eller motionerat dvs vad är skillnaden? Jo skillnaden är i dina mål och i din utmaning. Går du på ett pass där du kan det mesta sedan tidigare dvs zumba eller pump eller vad det nu kan var, du gör exakt samma sak vecka ut och in, du utmanar dig egentligen inte utan du rör på dig för att du satt u…

Denna veckans vikt

I slutet på januari låg min vikt på 84,0 kilo och idag visade vågen på 88,3 dvs lite mer än 4 kilo upp. Dessa fyra ligger runt midjan, höfterna och rumpan och tror mig det känns!!! Plus de 3% i fettökning gör att det är dags att dra i handbromsen, vifta med röda flaggan och ta tag i problemet.
Jag är helt klart medveten om till varför - pluggande, stress, halvdana träningspass när jag kör själv plus SOCKER!!! Inga ursäkter gäller längre för annars så är jag snart för långt ner i gropen och snart visar vågen 90, sen 95, sen 100 och sen... Det vet jag och nu är det dags att ta itu med det hela.
Sedan i onsdags är jag sockerfri, har skött träningen exemplariskt, skrivit/skriver av mig i bloggen, ältat med maken (stackaren...), kollegor (stackars) och alla som kommit i min väg :-) Plus fått massvis av underbart stöd av alla i min närhet bla massa underbara bloggläsare - TACK!!! Nu är jag tillbaka på banan och jag vet vad som funkar för mig. Därför åter införs härmed tex "Veckans vik…

Helt rätt Annelie!

Denna låten var också en ny favorit från Turkiet att dansa zumba till eller snarare nedvarvning. Sen var det en låt till som fastnade i mitt huvud men som jag inte har någon aning om vem det är. Mycket "cool like that" men va sjutton heter låten?

Glömde ju att berätta...

... att jag fick beröm utav sjukgymnast Jo i tisdags. Dels för att jag kunde visa upp övningarna jag fått perfekt dvs det märktes att jag faktiskt gjort min hemläxa. Och dels för att jag kunde göra perfekta benböj när hon skulle kolla hur jag rör mig. Hon sa bara wow de kan du ju göra perfekt - märks att det inte var första gången. Det berömmet kan jag tacka min jävla vilja att öva, öva, öva och PT Malous slit på våra pass!!!