Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Visar inlägg från augusti 7, 2012

Personligt brev till Spartangänget!

Kära Olof, Jenny, Chris och Magdalena!

Tina här (dvs ButterflyTina), vi träffades för första gången i helgen på Spartan Blogger Camp och jag blev förälskad. I er hälsoverkstad, i era roliga och användbara redskap, i er öppenhet, i er coolhet, i ert kunnande och i er glädje och naturligtvis i er som individuella coacher. Förutom att helgen på Spartan Blogger Camp gav mig träningsglädje, nya vänner, inspiration och träningsvärk så gav mig helgen hos er ett livsmål.

Träning har aldrig varit en naturlig del i mitt liv snarare tvärtom. Jag var en av de som så ofta jag kunde skolkade från skolgympan. När jag slutade spela fotboll innan tonåren så har all typ utav träning varit obefintlig fram till 2008. Då bestämde jag mig för att ta tag i min hälsa för att annars hade jag inte helt krasst suttit här idag och skrivit detta till er.

2008 vägde jag 117 kilo och som jag skrivit om tidigare i bloggen min första träningsövning med min dåvarande PT Jennie var att ta mig ner på golvet och sedan up…

Fancy vandrarhem i Motala

Lovar här kommer de sista bilderna... Vi bodde under helgen på ett vandrarhem i utkanten utav Motala för det pågick någon fotbollsturnering som gjorde att allt annat vart uppbokat. Okej inte det mest fancy jag har bott på men för 300 kr per natt inklusive frukost så... Och vi skulle ju bara typ sova där så nu är man en erfarenhet rikare :-)

Huset
Trädgården men den såg vi inte ju inte mycket av egentligen 
 Utsikten från Pernilles och mitt rum
Vårt blåa rum
med en söt liten rosa fläkt...
Lite väggarrangemang 
Hallen utanför vårt rum 
Lite mysiga och färgstarka plastblommor muntrar alltid upp 
En lampa måste ha en virkad duk även om den inte får plats... 
Frukostrum kombinerat med TV-rum 

Och som sagt plast muntrar alltid upp ett hörn..

Fler foto från Motala

Dessa bilderna är hämtade från Magdalena Bibik och Christofer Linds foto som de tog under Spartan Blogger Camp. Kul, kul, kul!

Kettlebellsintervaller
Spartan circuit
Hela gänget
Full fokus :-)
Snake ropes - me love!
Aquabags
Pernille och jag överlyckliga efter Spartanpasset

Dagens träning

Kan ju inte tjata sönder er om Spartan och Motala men varning det kommer fler inlägg :-) Så därför tänkte jag ger en den vanliga rapporten om vad jag hittade på under dagens PT-pass. Just nu är det ju mycket löpintervaller inför Tjejmilen. Så även idag...

Jag tyckte att kroppen kändes hyfsat fräsch och ingen större träningsvärk förutom i underarmarna efter helgens bravader. Men yikes idag på löpbandet så fick jag svar på tal. Kroppen vart TRÖTT. Men att ge upp finns ju inte i the Jenskans vokabulär så det var bara att harva på. Inga fartrekord precis men efter ca 8 min uppvärmningsgång/jogg så var det 10 st 1 minuters intervaller med 30 sek vila emellan som gällde. Ont i kroppen men det gick ju. Utanför den där bekvämlighetslådan every time....

Efter det lite olika övningar med TRX som kändes skönt i kroppen. Blev nästa lite som stretch trots att man använder sin kroppsvikt och belastar i de olika övningarna. Till slut den berömda plankan som nu automatiskt görs på tå. Plus på PT-Malo…

Kettlebellskonster

Ber om ursäkt för att jag inte kan hantera att filma med ifånen men har nu fått lektion utav maken så framtida filmer kanske blir bättre :-)

Första 3 filmerna är på Chris som visade oss kettlebellsjonglering. Jopp det stämde faktiskt och utan skyddsutrustning... Men det var jättebra träning för att lossa på greppet dvs man har en tendens att hålla kettlebellen för hårt men man ska istället ha ett mer avslappnat grepp. Kul och vissa trix fick jag till medans andra blev det bara failure på :-)

De två sista filmerna är på fantastiska Elna. I första filmen värmer hon upp med typ 20 kilo. Jag har lyft den en gång och gjort några få repetitioner (dock ej samma övning hon kör) och that's it. Tjejen har världsrekord och har gjort 505 reps på 52 minuter med 22 kilo. Fatta vilken bedrift!!! I andra filmen kör hon med 24 kilo och till VM i Chicago i oktober är det 28 kilo som gäller och flest reps på 10 minuter...


Missa inte rabatt på Spartan!!!

Eftersom jag var en av deltagarna i Spartan Blogger Camp i helgen så får du som min bloggläsare 15% rabatt på allt i Spartans webshop. Fiffigt va? Rabatten gäller fram till den 31 augusti 2012 och du ska ange koden: UWJzdtNVFl (obs finns visa undantag där rabatten inte gäller tex lyftarskor)

Du hittar shoppen här: http://www.spartantraining.se så shoppa nu loss på alla kuliga redskap så du får den ultimata träningen!!! I know I will!!!

Härliga träningsbilder från Motala

Medans jag drillas i gymmet utav PT-Malou så kan du ju roa dig med träningsbilder från Spartan-helgen i Motala... Förresten det är löpintervaller som gäller idag och TRX så fun fun fun eller snarare den där Tjejmilen närmar sig med stormsteg :-)

Goodie bag - spännande!

Som innehöll bl.a. finaste tröjan och svettband
Plus att jag får 50% på en utbildning plus att du som läsare får 15% rabatt i shoppen - återkommer till det!
Titta så glad man kan bli...
Jomen det tillhör väl vanligheterna att promenerar runt med sin kettlebell eller? 
Kettlebellskonglering i parken nere vid vattnet i strålande sol. Man kan ha det sämre! Man måste alltid matcha...
Ljushuvudet
Härliga Pernille som har varit chaufför och roomie under helgen - tack för det Pernille! 
Gummiband är tufft 
Lördagsmiddag med nyfunna vänner and as usual uppdateras något :-)

Presentation utav Olof och Magdalena om deras kommande entreprenörsutbildning. Lät intressant och säkert nyttigt för den målgruppen de riktar sig mot. 
Chri…