Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Visar inlägg från augusti 10, 2012

Intressant läsning

Vill bara tipsa från solstolen om det senaste numret utav "Illustrerad Vetenskap" som skriver om "Det vita giftet - socker är mer vanebildande än kokain". Tex handlar artikeln om att råttor som blivit tillvanda på kokain (tyvärr är det ju försöksdjur som utsätts för att vi ska lära oss...) föredrar socker om de får välja. Och även att de bara vill ha mer och mer och fick svåra abstinensbesvär om de inte fick socker. Plus att man får ätnoja dvs aptit och hunger ökar.

Visste du även att vi globalt äter 156 miljoner ton socker om året dvs nästan ett halv kilo per vecka och innevånare. Dock är det västvärlden som står för största konsumtionen. Och i USA täcker nu socker i läsk, godis och kakor omkring 20% av den dagliga kaloriförbrukningen.

Läs mera här: http://illvet.se/manniskan/kroppen/socker-ar-giftigt-som-narkotika (men tror tyvärr man måste vara medlem och logga in för att läsa)

Vi har det bra!

Hej! Ville bara säga att vi har det himla bra här ner i solen. Fint hotell och pool. Maten har dock varit sisådär än så länge - ingen vattenmelon eller vitlöksbröd... Och löparskorna är ännu orörda men imorgon är det dags för jag har spanat ut vägen :-)' Hoppas ni har det bra därhemma och tränar på! Hejdå!