Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Visar inlägg från oktober 30, 2012

Ben, ben, ben

Då sätter vi igång med tentaplugget även här i bloggen. Ja inte för att ni behöver skriva tentan på söndag men ni kanske kan plocka upp något om kroppen och träning... Plus att när jag läser igenom mina anteckningar och kurslitteraturen för att plocka ut godbitar samt att skriva ner dem så lär jag mig förhoppningsvis något. Så denna veckan får ni stå ut med alla möjliga inlägg - alltifrån skelettet som idag till andning, seniorträning, hjärtat, konditionsträning, styrketräning.  You name it. Är du redo så kör vi :-)

Visste du att vi har 206 benbitar i kroppen som utgör vårt skelett. I handen har vi 27, i foten 26 och skallen 20 stycken... I det latinska namnet för varje ben som skriver man först "os" och "ossa" för plural då det betyder ben. Till exempel Os sacrum (korsben), Os coxae (höftben) och Os femoris (lårben). I latinet ska man betona tredje sista bokstaven. Mitt favoritben just nu är Os clavicula bara för det är så kul att säga :-) Skelettets funktion är a…

Lite vissen

Känner mig inte riktigt hundra i kroppen. Känns som det står något och lurar. Trött och seg, blir lätt andfådd, snorig och lite kli i halsen. Skippade träningen imorse och sov en extra timme. Mycket vila och vatten på schemat. Vill ju inte bli sjuk nu inför tentan och framför allt inte till nästa vecka när det är den praktiska delen utav träningsutbildningen.