Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Visar inlägg från december 25, 2012

Lite fler julebilder

Bjuder på lite fler bilder från julafton. Framför allt matbilder :-) Det mesta hade vi beställt från Grand Deli (allt förutom vörtbröd, grovt bröd, revben och juleosten). Allt utom rostbiffen var jättegott. Biffen var liksom smaklös men det var inte det andra. Och lite snålt med ägg för en sådan som mig men å andra sidan har jag alltid kokta ägg i kylen. Så vi gick inte hungriga från bordet precis... Vi skickade hem en massa mat med mamsen och sambo plus att idag har vi käkat rester. Gott, gott, gott och Grand Deli levererar igen. Nu funderar vi på deras nyårsmeny.

Bordet är dukat
Jag och mamsen (jag = lite lagom uppklädd i förkläde...)
Ost, smör, surdegsbröd, vörtbröd och grovt bröd 
Julskinka och rostbiff 
Korv 
Sill, ägg och lax 


Revben a la Tina 
Min tallrik 
Prinskorv, köttbullar, brun kål och Janssons 
Ris a la malta och saftsås

Årets julklappar

Detta året gjorde vi det vi har pratat om i många år. Slutade ge julklapp bara för sakens skull för man köper ju ändå det man vill ha under året. De enda vi har köpt julklappar till i år är gudbarnen samt makens yngsta brorsdotter. Maken och jag bestämde också att vi bara skulle ge varandra något litet bara för att få något överraskningspaket :-) Jag köpte bl.a. olika typer av lakrits på Ahlgrens konfektyr - alltid en hit med maken! Precis lagom med klappar och inga oönskade paket som ändå inte används.
Önskade mig bara en riktig sak - en ny äggkokare för den tidigare har använts flitigt varje vecka och började bli sunkig. Fin va?
Fick en rattmuff bara för jag brukar klaga på att bilratten alltid är kall...
Maken vet hur frugan ska bli nöjd... Blingbling skal and the wife is happy :-)

Mys i soffan

Sova länge utan att ha en klocka ställd på en viss tid. Julefrukost på rester vilket i mitt fall blev prinskorvar, ägg med majo och räkor tillsammans med surdegsbröd. Och nu film i soffan i morgonrocken och mysfilt. Lyx!

Lite senare idag blir det planering utav födelsedagsträningen, mera rester i form utav honungsglaserade revben och vitkålssallad och kanske ut och lufta sig lite men det hänger på om jag orkar klä på mig :-) Avslappnad jul i år - me love!