Fortsätt till huvudinnehåll

Andra gruppträffen på Itrim

Ikväll är det dags för andra gruppträffen på Itrim och jag hoppas att jag känner att den ger mig mer än förra. Jag har förberett mig så väl jag har kunnat och utifrån vad jag har förstått jag ska göra i övningsboken. Så får jag se om det vart rätt eller inte :-) Oavsett så ska jag gå dit med öppna ögon och kanske också ställa lite fler frågor m.m. Det blir ju inte bättre om man inte själv agerar liksom.

Idag är också sista veckan på det lägsta kalori-intaget och det ska bli skönt att öka lite samt få större urval utav måltidsersättningar. Men det har faktiskt gått över förväntan även om många tankar handlar om mat... Ska även bli skönt ur ett träningsperspektiv att känna att man har mer ork och kan köra lite tuffare. Även om kettlebellspassen inte är en walk in the park precis... Då ska jag ju dessutom heja och tjoa på alla deltagare...

Enligt vågen därhemma har jag under denna tiden gått ner från 97,1 till 91,7 kilo. Lite kul tycker jag att det är samma siffror :-) Tänk när den visar 79,1 eller 71,9... Och det märks framför allt runt midjan dvs magen och rumpan. Men även en sådan sak som stegen dvs promenaderna är lättare för jag släpar ju på 5 kilo mindre.

Vet inte om jag har nämnt det men mitt första viktmål är de berömda 78 kilona. Efter det är önskedrömmålet 70 kilo. Dock som jag skrivit tidigare jag siktar hellre mot vältränad och muskler än att vara smal. Och mitt huvudsakliga mål är att besegra sockerberoendet och kunna ha ett normalt förhållande till mat. Det är ju därför jag gör detta!

Kommentarer

 1. Minus 5 kilo, vad duktig du är! Hur gör man?
  / Kram M.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är jag faktiskt :-) Men det är ju en del vätska och så nu i början. Menar du med itrim? Kram

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…

Kassar, matlagning och stålplattor!

Jag är nu inne på min fjärde vecka med Viktväktarna och jag är väldigt positivt överraskad. Självklart är den stora boosten att stålplattan visar på viktminskning. Hittills 3,6 kg ner och imorgon är det dags för nästa invägning. Följ mig på Instagram så får du ta del av resultatet :-) Men jag vågar liksom inte hoppas på något resultat eller ha några förväntningar. Känner dock hur kroppen förändras och blir mindre här och där. Hoppas bara jag har styrkan och motivationen att fortsätta om ett bakslag skulle komma.

Men jag har bestämt med mig själv att jag fortsätter denna vägen hela abonnemangstiden dvs till november oavsett. För det kommer gå upp och ner och detta kommer ta tid. Påminn mig om detta när jag surar över uteblivna resultat... Jag får även jobba mycket med hjärnspökena att jo det går att äta så mycket mat om du gör bra val och samtidigt gå ner i vikt. Men det är en tankevurpa för mig och något jag får påminna mig själv om flera gånger per dag.

Fast å andra sidan är ju det j…