Fortsätt till huvudinnehåll

Hemmaträning?

Är inte riktigt min styrka om vi säger så. Maken är jätteduktig och tränar hemma 2-3 morgnar innan jobb i veckan. Imorse genomföre jag typ mitt andra hemmapass någonsin... Även solen har sina fläckar :-) Det bidde 30 minuter på nya crosstrainern och 10 minuter rörlighetsträning med min pinne och gummiband för axlarna. Så skön start på morgon i hemmets lugna vrå. Kanske borde göra om det...

Vi har nämligen investerat i en ny crosstrainer då den gamla vart lite risig. Vilken skillnad på den nya även om den trilskas lite elektroniskt. Så just nu får vi köra utan några program eller nivåskillnader i väntan på leverantörens svar på vad som kan vara fel. Typiskt att man får ett måndagsex men den är ändå mycket bättre att crossa med.

Imorse var också Annika Sjöö med på Nyhetsmorgon och tipsade om hemmaträning http://bloggar.aftonbladet.se/shapeup/2013/01/16/hemmatraning-i-tv-4-nyhetsmorgon/ och igår på Go'kväll så tipsade Sofia Åhman om träning med Spartans kuliga redskap. Bland annat equalizer, gummiband och sand bagen. JAG VILL HA!!! Kolla här cirka 26 minuter in i klippet http://www.svtplay.se/video/949838/15-1-18-15 Emellan visas också ett avsnitt om boot camp i Portugal. Hmm även om jag önskar mig en sand bag så hatar jag sand så de övningarna hade inte varit för fru Jensen inte...

Tränar du hemma? Och har du några redskap som du använder?

Vår lilla hörna i vardagsrummet. Crossen utan display just nu men maken jobbar på det.

Massa kuligheter som jag borde använda oftare...

Kommentarer

 1. Jag har testat hantlar och yogamatta med Jillian Michaels dvd, sååå braaa!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Javisst är det kanon med hemmaträning - jag måste bara få in rutinen!

   Radera
 2. Tinas GYM - mycket imponerande / Kram M.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehe tack men jag måste ju använda det också! Kram

   Radera
 3. Små gulliga hantlar har idag hämtats hem från sonens skola dit jag tidigare hade låat ut dem. Nu ska det bli armar :)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Kassar, matlagning och stålplattor!

Jag är nu inne på min fjärde vecka med Viktväktarna och jag är väldigt positivt överraskad. Självklart är den stora boosten att stålplattan visar på viktminskning. Hittills 3,6 kg ner och imorgon är det dags för nästa invägning. Följ mig på Instagram så får du ta del av resultatet :-) Men jag vågar liksom inte hoppas på något resultat eller ha några förväntningar. Känner dock hur kroppen förändras och blir mindre här och där. Hoppas bara jag har styrkan och motivationen att fortsätta om ett bakslag skulle komma.

Men jag har bestämt med mig själv att jag fortsätter denna vägen hela abonnemangstiden dvs till november oavsett. För det kommer gå upp och ner och detta kommer ta tid. Påminn mig om detta när jag surar över uteblivna resultat... Jag får även jobba mycket med hjärnspökena att jo det går att äta så mycket mat om du gör bra val och samtidigt gå ner i vikt. Men det är en tankevurpa för mig och något jag får påminna mig själv om flera gånger per dag.

Fast å andra sidan är ju det j…

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…