Fortsätt till huvudinnehåll

Jag måste bli bättre!

Min stora lärdom från veckans gruppträff på Itrim var att jag måste bli bättre på att visualisera mitt mål. Detta är faktiskt något som jag sucks at. Jovisst att sätta upp mål som en specifik målvikt eller att kunna göra en specifik träningsövning. Det vill säga att skriva ner det på papper eller här i bloggen. Men nu menar jag att verklig se sig själv åstadkomma det och verkligen tro på att jag kan åstadkomma det med alla sinnen.

Till exempel är 78 kilo som en magisk gräns för mig. Just det magisk dvs jag tror inte riktigt på att det ska hända och hur stor är då sannolikheten att det gör det och att jag ger allt för att nå det? Jag har ju liksom redan givit upp det utan att satsa. Sen är det väl inte det allra viktigaste om jag når det den 28 mars eller 28 augusti. Huvudsaken att jag vågar drömma och satsa allt på att få det att ske. Se mig själv bryta målsnöret och lyckas!

En sak förutom vikten är att tro på att jag kan visst då behålla en balans. Jag kan visst då lära mig vad en portionsstorlek är. Jag kan visst då säga nej till socker. Jag kan visst då allt jag bestämmer mig för att åstadkomma. Jag måste våga tro att jag ska nå mitt mål och hitta balansen i mitt liv. A way of life for life helt enkelt och jag kommer fixa det!!! Punkt slut.


Till nästa gruppträff har vi alla fått en hemuppgift. Jag ska skriva ett brev till mig själv. Brevet ska skrivas i presens och beskriva hur mitt liv ser ut om ett år när jag är i mål med min förändring (även om den ju alltid kommer pågå dvs balansfasen). Jag ska beskriva så utförligt som möjligt dvs vad jag ser och känner: hur är mina mat- och träningsvanor, vad ser jag när jag tittar i spegeln, vad känner jag, vad säger jag till mig själv, hur hanterar jag eventuella utmaningar/hinder, vad ska jag göra när jag når målet, hur mår jag m.m.

En mycket nyttig övning för mig som behöver bli bättre på att visualiserar mina mål och verkligen tro med varenda kroppsfiber att jag kommer lyckas. Just nu filosoferar jag över hur jag ska skriva men denna veckan har jag börjat med att visualisera mera och verkligen tro. Jag har också vågat sätta datum på mina målvikter. Mitt mål är att väga 78 kilo den 28 mars och 70 kilo den 1 september. Mest bara för att ha en deadline och något att jobba emot. Det är ju faktiskt inte ett riktigt mål om man inte är tidsspecifik.

Under denna tiden ska jag följa programmet vad det gäller kost och träning till punkt och pricka. Jag ska jobba med att sätta upp riktlinjer för mig själv samt förbereda mig på bästa sätt för att efterleva en balans. Dessa har jag redan börjat grunna på för att ge mig de bästa förutsättningar tex portionsstorlek, inget socker och äta för att kunna träna. Jag kan, vill, ska, kommer, ser, känner, luktar, smakar mig själv lyckas!!! I can do it and I will!!!

Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Kassar, matlagning och stålplattor!

Jag är nu inne på min fjärde vecka med Viktväktarna och jag är väldigt positivt överraskad. Självklart är den stora boosten att stålplattan visar på viktminskning. Hittills 3,6 kg ner och imorgon är det dags för nästa invägning. Följ mig på Instagram så får du ta del av resultatet :-) Men jag vågar liksom inte hoppas på något resultat eller ha några förväntningar. Känner dock hur kroppen förändras och blir mindre här och där. Hoppas bara jag har styrkan och motivationen att fortsätta om ett bakslag skulle komma.

Men jag har bestämt med mig själv att jag fortsätter denna vägen hela abonnemangstiden dvs till november oavsett. För det kommer gå upp och ner och detta kommer ta tid. Påminn mig om detta när jag surar över uteblivna resultat... Jag får även jobba mycket med hjärnspökena att jo det går att äta så mycket mat om du gör bra val och samtidigt gå ner i vikt. Men det är en tankevurpa för mig och något jag får påminna mig själv om flera gånger per dag.

Fast å andra sidan är ju det j…

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…