Fortsätt till huvudinnehåll

Min nya belöning

Nu när jag har lagt sockret på hyllan så tänkte jag att mitt nya "att unna sig" ska bli olika goda teer med spännande smaker. Började ju dricka te för något år sedan och har nu kommit så långt i min utveckling att jag nyfiket kan prova olika påsar och har köpt lite lösvikt i vanlig matbutik. Plus att jag har fått i present. Det vill säga lite lätt tråkigt och inte så jättespännande. Fast nu tänkte jag ta det till nästa nivå!

Igår var jag inne på Tehuset Java här i Lund och hämtade deras temeny. Så när jag blir sugen så blir belöningen att testa ett nytt te som verkar mumsigt. Finns ju hur många sorter som helst. Man kan tom blanda sin egen smak på deras hemsida: http://www.tehusetjava.se/shop/product/presenter-blanda-ditt-eget-te-102-463-3844.aspx Måste också investera i en bra tesil för jag hatar när det blir en massa "blad" som flyter runt. Och mina från IKEA släpper ut allt te igen känns det som.

Har du något tips om en intressant tesmak? Om man vill testa grönt te till exempel vad ska man då tänka på som rookie? Och vitt te är det något att ha? Och har du den ultimata tesilen så för heaven sake tipsa mig direkt!

The menu

Kommentarer

 1. Den ultimata tesilen ser ut så här:
  http://www.tehornan.se/public/img/user/Tesil%20medium_large.jpg
  Passar både direkt i muggen men även i större kannor. Finns varianter med längre "handtag" också om man har en jättemugg. Bör finnas i varje respektabel tehandel. Noll blad i teet.

  Jag dricker typ bara grönt te. Helst med persikosmak, men apelsin och citron tillhör också favoriterna.
  Med grönt te ska du tänka på att inte ha kokande vatten. Helst ska det vara runt 70 grader. Ha inte i tebladen för länge för då blir teet lätt beskt. Max 2 minuter låter jag mitt dra och sen tar jag upp tesilen.
  Vitt te kan jag tycka är lite "tamt". De varianterna jag har provat har varit ganska smaklösa och milda.
  Men prova dig fram och våga testa!!
  Lycka till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Okej grönt te med lite fruktsmak och inte för länge - nog det jag har gjort fel plus att jag bara haft påste som är lite som att svära i kyrkan har jag förstått :-) Och vitt te lite smaklöst då tror jag nog jag satsar på grönt och svart men allt ska testas :-) Tack så jättemycket för tipsen!!! Kram

   Radera
 2. Såg precis att Tehuset Java har precis en sån sil.
  http://www.tehusetjava.se/shop/product/tesilar-tefilter---medium-122-413-3312.aspx

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh va bra - stort tack för det tipset! Den ska jag genast investera i!!!

   Radera
 3. När du känner dig riktigt modig kan du prova lapsang Souchong ett rökigt te som vi pimplade som tonåringar ;) Min dotter dricker India Chai i lösvikt, alltså inte sånt sockerpackat pulver som finns på Espreso House utan från vilken Ica som helst i en liten vit påse med orange etikett. Jag gillar vanligt påste som heter Voyager India Chai. Brunt paket med vanliga platta tepåsar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh många bra tips!!! De måste jag testa!! Tack!!!

   Radera
 4. Min favorit hos Tehuset Java är ett grönt ekologiskt the med mango citrus. Lite dyrare men sååå värt det!
  Annars håller jag med föregående talare: inte gör varmt vatten! ( för då smakar det gräs tycker jag ;). )
  Soso

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanon det var jag lite nyfiken på. Strunt samma om lite dyrare hade ju lätt lagt de pengarna på godis innan... Tack så mycket!

   Radera
 5. Jag har den här tesilen, tycker den är jättebra!
  http://www.bluebox.se/Tesil-Tea-Shirt

  Små små hål som inte släpper igenom några flagor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var ju en rolig tesil - tack så mycket för tipset!

   Radera
 6. Använder alltid engångsfilter till mitt löste. Smidigt och inga simmande blad i teet :) Just nu pimplar jag mest Acai-te och ett med päron-ingefära(bägge gröna)!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh päron och ingefära lät spännande. Det måste undersökas! Tack!

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…

Kassar, matlagning och stålplattor!

Jag är nu inne på min fjärde vecka med Viktväktarna och jag är väldigt positivt överraskad. Självklart är den stora boosten att stålplattan visar på viktminskning. Hittills 3,6 kg ner och imorgon är det dags för nästa invägning. Följ mig på Instagram så får du ta del av resultatet :-) Men jag vågar liksom inte hoppas på något resultat eller ha några förväntningar. Känner dock hur kroppen förändras och blir mindre här och där. Hoppas bara jag har styrkan och motivationen att fortsätta om ett bakslag skulle komma.

Men jag har bestämt med mig själv att jag fortsätter denna vägen hela abonnemangstiden dvs till november oavsett. För det kommer gå upp och ner och detta kommer ta tid. Påminn mig om detta när jag surar över uteblivna resultat... Jag får även jobba mycket med hjärnspökena att jo det går att äta så mycket mat om du gör bra val och samtidigt gå ner i vikt. Men det är en tankevurpa för mig och något jag får påminna mig själv om flera gånger per dag.

Fast å andra sidan är ju det j…