Fortsätt till huvudinnehåll

Något för mig!

En sak jag har tänkt på mycket de senaste veckorna är hur jag äter. Vad jag menar med det? Jo portionsstorlek, hur snabbt, var, vad etc. Häromdagen kom det senaste numret av Fitness Lifestyle och i den hittade jag en väldigt tankeväckande artikel på just detta temat. Som gjort för denna bloggerskan :-) Den handlar om Mindful Eating och när jag kollade checklistan insåg jag ännu en gång att jag ägnar mig definitivt inte åt Mindful Eating - snarare motsatsen.

Jag slänger i mig maten så fort det bara går - hinner nog knappt smaka vad det smakar eller tugga. Frukost är oftast framför jobbdatorn eller på språng. Lunch visserligen i jobbets fikarum men den miljön är inte så inspirerad och oftast går det snabbt för jag ska hinna gå en runda. Middag och måltider hemma intages i soffan framför TVn och datorn (japp samtidigt :-) ). Och jo oftast blir jag för mätt eller använder mat istället för lugnade piller...

Så denna artikeln ska jag spara och läsa igen. Sedan ska jag börja tillämpa tipsen och verkligen anstränga mig för att få till det där med Mindful Eating för jag tror absolut på konceptet. Det svåra är bara att praktisera det hela. Men skam den som ger sig. Jag får öva, öva, öva även på detta! Anser du att det är Mindful Eating när du äter dina måltider?
 Checklistan

Kommentarer

 1. Samma här. Jag köpte tidningen efter tips från dig och allt stämmer in på mig också. Dvs jag är inte någon Mindfuleater (men jag ska bli). Så det blir något jag verkligen ska jobba med.

  Ha det så gott!

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis detta är ju vårt mål! Heja oss! Kram

   Radera
 2. Jag äter när jag äter - dvs jag gör oftast inget annat under tiden. Frukosten är ett undantag då jag även på vardagar försöker sitta ner och äta i lugn och ro, dricka en kopp te och läsa morgontidningen innan jag kickar igång dagen. Lunch äter jag med mina kollegor i matsalen på jobbet utan stress. Middagen avnjuts sällan i sällskap med tv eller dator, undantag är när jag äter ensam vilket kanske händer nån gång i månaden.
  Mellanmål är jag nog inte vansinnigt "mindful" med alltid.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Va bra Pernille! Men mellis är ju lite mer i farten :-)

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…

I will own the beach!

Igår när jag "bara skulle" till Synsam för att justera mina glasögon så jag faktiskt ser på höger öga också så råkade jag go a little crazy. Hade först en tanke att hitta en ny bikinitopp för oftast det som är lättast för mig att hitta än den där underbrallan. Och jag måste ha en topp med lite mellanrum mellan tuttarna dvs så lite tyg som möjligt för annars får jag bara värmeutslag som kliar något fruktansvärt. Nog om mina krämpor och kroppens egenheter och över till shoppingen...

Gick först in på Change som ligger precis bredvid Synsam. Har aldrig varit därinne tidigare för att haft känslan att det inte finns något som passar denna kroppen ändå. Men hittade något att prova och då var det som något flög i mig. Blev så jävla trött på min inställning att nä jag vill inte prova för det kommer aldrig passa. Eller jag ska köpa en riktigt fin bikini när jag nått min målvikt eller när jag gått ner x antal kilo eller nästa sommar minsann när jag är i min livs form ska jag köpa. Och …

Kassar, matlagning och stålplattor!

Jag är nu inne på min fjärde vecka med Viktväktarna och jag är väldigt positivt överraskad. Självklart är den stora boosten att stålplattan visar på viktminskning. Hittills 3,6 kg ner och imorgon är det dags för nästa invägning. Följ mig på Instagram så får du ta del av resultatet :-) Men jag vågar liksom inte hoppas på något resultat eller ha några förväntningar. Känner dock hur kroppen förändras och blir mindre här och där. Hoppas bara jag har styrkan och motivationen att fortsätta om ett bakslag skulle komma.

Men jag har bestämt med mig själv att jag fortsätter denna vägen hela abonnemangstiden dvs till november oavsett. För det kommer gå upp och ner och detta kommer ta tid. Påminn mig om detta när jag surar över uteblivna resultat... Jag får även jobba mycket med hjärnspökena att jo det går att äta så mycket mat om du gör bra val och samtidigt gå ner i vikt. Men det är en tankevurpa för mig och något jag får påminna mig själv om flera gånger per dag.

Fast å andra sidan är ju det j…