Fortsätt till huvudinnehåll

Inga skygglappar var det!

I söndagseftermiddag så tillbringade jag en del utav eftermiddagen att sätta ihop 2 träningspass till mig själv. Ett kettlebellspass och ett TRX-pass. Insåg nämligen att nu är det dags att sätta fart. Jag har min kettlebellscertifiering första helgen i maj och innan dess måste jag öva. Dels måste jag köra med mina egna kettlebells på mina söndagspass för att få in rätt teknik eftersom bellsen är olika stora. Detta påverkar mer än vad man tror. Och dels vet jag att vissa övningar måste sitta samt jag har tidrestriktioner vid certifieringen.

Därför består kettlebellspasset utav följande: 1000 m rodd och rörlighet som uppvärmning, sedan 6 minuter Snatch och 6 minuter Long Cycle med teknikfokus och att få in ett handsbytet (dvs bygga upp styrka och teknik så jag bara behöver göra ett byte). Beroende på dagsform (läs axelform) så är det sedan 20 minuter utav snatch, knäböj, clean och jerk i ett visst antal repetitioner. Avslutar passet med lite rörlighet med fokus på mina svagheter tex djupet i knäböj och stretch.

Det andra passet är med samma uppvärmning men som skrivet TRX-fokus. Som jag också skrev i förra veckan så ligger den ju ännu närmare i tiden dvs första helgen i april efter påsk. PT-Malou har satt ihop en video till mig med övningar så jag kan kolla tekniken. Fast nu är det ju dags att praktisera det hela... Därför är det knäböj, utfall, rodd, muscle-up, pistols, armhävningar, triceps, biceps, axeldrag, höftlyft och plankor i en salig blandning som gäller. Stretch på det och TRX-passet är avklarat.

Andra saker jag vill förbättra är ju rörligheten bla med min foam roller som samlar damm här hemma och testa "varm yoga" på allvar eller snarare överhuvudtaget. Men kan inte göra allt på en gång så för nu ligger fokusen på att få till passen ovan och klara av de helgerna. Så tar jag det andra sen. Fast när jag körde kettlebellspasset imorse blev jag först lite deppig. Fasiken jag är för svag i tex vänster arm och jag måste verkligen öva :-(

Men halvvägs in i passet vände jag på steken. Tänkte att vilken tur att jag börja öva nu och nu vet jag vad jag behöver jobba på. Så då fick jag ny energi och körde på. Därför känner jag mig väldigt nöjd just nu även om det är en lång väg kvar. Det löser sig - allt handlar om motivation och att göra det man ska! Plus att det hjälpte att snickesnacka med fina Margaretha som krigar på i gymmet fast hon helst vill vara någon annanstans. Heja oss!!!

Kommentarer

  1. Det positiva med idag, var ju att jag träffade pigga och glad dig / Kram M.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh tack M!!! Detsamma för mig för jag har saknat dig!!! Kram

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…

Poof drömjobbet is gone!

Igår blev hela mitt team inkallade till ett möte med chefen. Inget konstigt med det men några minuter senare vart det konstigt. Vårt team kommer att upplösas och arbetsuppgifterna flyttas till EMEA-teamet i Bryssel. Say whay??? Fattar ingenting just nu. Har gått från att ha häcken full och oroa mig över hur jag ska hinna med att leverera till alla deadlines till att nu ska jag lämna över mina arbetsuppgifter. Så nu ska tre av oss som är provanställda sluta, två konsulter får sluta på dagen och fyra som vart fast anställda ska få nya arbetsuppgifter. Vår sista arbetsdag blir den siste juni :-(

Känns väldigt märkligt och just nu känner jag mig mest tom, ledsen, deppig, nedstämd, orolig och nervös inför framtiden. Inte kunde jag väl tro att man startar ett team och satsar för fullt för att sedan stänga ner det cirka 6 månader senare. Trodde ju att jag skulle vara kvar på Securitas i åtminstone ett par år och inte som nu söka nytt jobb. Jättetråkigt eftersom jag lagt ner mycket tid och ut…