Fortsätt till huvudinnehåll

Jag jobbar på det!

För första gången i mitt liv så tar jag faktiskt itu med att verkligen jobba på det mentala. Är en väldigt otålig person som oftast har bråttom bråttom mot målet. Tar gärna genvägar för att nå det snabbt - då känner jag mig effektiv... Men inte denna gången! Nu ska jag ta mig tiden att jobba mer med huvudet, tankar, drömmar m.m. Och just att våga tro och visualisera mina mål på alla möjliga sätt!

Häromdagen lyssnade jag ju för första gången på den där CD:n med mental träning. Jisses vad det kröp i kroppen och jag trodde jag skulle dö utav uttråkning. Men jag tvingade mig själv att fortsätta. Nu lyssnade jag visserligen på jobb medans jag knåpade ihop en presentation. Fast jag lyssnade igen och igen. Under lunchpromenaden kom jag på mig själv att gå igenom en del av visualiseringsövningarna. Det är ju ett steg i rätt riktning.

Nu har jag också laddat över spåren på ifånen så planen är att jag ska lyssna en stund på kvällarna i sängen innan jag somnar. Finns även ett sömnträningspår så det är ju jättebra. Tar också med det hela till Jordanien och kommer vid tillfälle lyssna tex på bussen när vi är ute på rundresan och det inte är någon sightseeing. I am getting there ett steg i taget.

En annan sak som jag känner mig väldigt nöjd med är att jag efter en massa år äntligen har gjort ett målbildskollage. Brukar se det ibland på olika bloggar eller på nätet eller i litteratur. Det vill säga att någon letat upp ord, motton, bilder eller vad det nu kan vara som ska inspirerar och motivera att tex nå ett visst mål, att känna sig mer nöjd med tillvaron eller vad det nu kan vara. 

I världens bästa pepp-grupp på fb som jag har tillsammans med 3 hemliga vänner eftersom vi gör en liknande viktminskningsresa just nu så hade en hemlig vän också gjort ett kollage i veckan. Då tänkte jag att nu får det minsann vara slut på ursäkter nu sätter fru Jensen fart. Några dagars knåpande har nu gett resultat och jag känner mig mycket nöjd. Stort tack till hemliga vännen - du vet vem du är :-)

Min målbild i ord och bilder

Nu gäller nästa hemuppgift och mentala träningsutmaning. Tills nästa gruppträff på Itrim vilket ju är på måndag ska jag skriva ett personligt brev till mig själv. Tänkte använda målbilden ovan som grund och sedan förtydliga mer i mitt brev. Det blir dock morgondagens uppgift tillsammans med att förbereda mitt samtal med min Itrim hälsocoach som jag också ska träffa på måndag plus packa inför resan. Nu tänker denna slöa lite i soffan och senare ikväll blir det Mellon. Kram på er därute!

Kommentarer

  1. Åh vad mycket bra du har åstadkommit! :)

    SvaraRadera
  2. Det här var jättebra för mig att läsa! Innan fattade jag inte varför jag inte kunde se mitt mål. Nu gick det upp ett ljus. Jag har alldeles för bråttom. Tack!
    Nu har jag fått tummen ur med min egen målbild också. :-)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Kassar, matlagning och stålplattor!

Jag är nu inne på min fjärde vecka med Viktväktarna och jag är väldigt positivt överraskad. Självklart är den stora boosten att stålplattan visar på viktminskning. Hittills 3,6 kg ner och imorgon är det dags för nästa invägning. Följ mig på Instagram så får du ta del av resultatet :-) Men jag vågar liksom inte hoppas på något resultat eller ha några förväntningar. Känner dock hur kroppen förändras och blir mindre här och där. Hoppas bara jag har styrkan och motivationen att fortsätta om ett bakslag skulle komma.

Men jag har bestämt med mig själv att jag fortsätter denna vägen hela abonnemangstiden dvs till november oavsett. För det kommer gå upp och ner och detta kommer ta tid. Påminn mig om detta när jag surar över uteblivna resultat... Jag får även jobba mycket med hjärnspökena att jo det går att äta så mycket mat om du gör bra val och samtidigt gå ner i vikt. Men det är en tankevurpa för mig och något jag får påminna mig själv om flera gånger per dag.

Fast å andra sidan är ju det j…

I will own the beach!

Igår när jag "bara skulle" till Synsam för att justera mina glasögon så jag faktiskt ser på höger öga också så råkade jag go a little crazy. Hade först en tanke att hitta en ny bikinitopp för oftast det som är lättast för mig att hitta än den där underbrallan. Och jag måste ha en topp med lite mellanrum mellan tuttarna dvs så lite tyg som möjligt för annars får jag bara värmeutslag som kliar något fruktansvärt. Nog om mina krämpor och kroppens egenheter och över till shoppingen...

Gick först in på Change som ligger precis bredvid Synsam. Har aldrig varit därinne tidigare för att haft känslan att det inte finns något som passar denna kroppen ändå. Men hittade något att prova och då var det som något flög i mig. Blev så jävla trött på min inställning att nä jag vill inte prova för det kommer aldrig passa. Eller jag ska köpa en riktigt fin bikini när jag nått min målvikt eller när jag gått ner x antal kilo eller nästa sommar minsann när jag är i min livs form ska jag köpa. Och …

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…