Fortsätt till huvudinnehåll

Jordanien so far...

Vi är ju mitt uppe i resan och imorgon åker vi med bussen upp till Wadi Rum och sen mot Petra. Så imorgon blir det ökensafari och beduinbesök med lunch. Nästa övernattning är på Mövenpick hotel där vi ska vara i två nätter. Så nu gäller det att stålsätta sig mot alla glassbar och liknande frestelser... Men det viktigaste är ju att få se Petra. Efter det till Döda Havet och lite mer sightseeing innan vi åker hem från Amman på torsdag.

Hittills på resan har vi haft det väldigt bra. Vi är nog de yngsta i gruppen utav 23 deltagare men vi har det trevligt. Vår reseledare Therese är väldigt duktig och likaså vår lokalguide Mohammed samt vi har en trygg busschafför. Vi kommer ju bo på 4 olika hotell under dessa dagarna varav det nuvarande är det andra. Väldigt fint förutom att de hade slagit på värmen till vår ankomst för det är ju vinter... Oh my good säger jag bara men nu har värmen sjunkit på rummet.

De två första dagarna tillbringade vi i norra Jordanien och då vart det inte varmt. Regnade och blåste. Men sightseeingen var fantastisk och vi fick se väldigt mycket. Även om vi tex varit i Rom så är de antika utgrävningarna här något helt annat. Och ser man bara till storlek så slår det nog det mesta. Jättehäftigt. Jordanien är väldigt mycket sand, skräp och risiga hus men också underbara landskap, god mat och trevlig befolkning. Inte så aggressivt som jag upplevde det i Egypten tex utan mer vänligt undrande och nyfikna. Och duktiga på engelska.

Jag kan definitivt rekommendera denna resan http://www.solresor.se/resa-till/tema/rundresor/jordanien/ men det är mycket trappor och backar så något att tänka på om det kan bli besvärligt.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Kassar, matlagning och stålplattor!

Jag är nu inne på min fjärde vecka med Viktväktarna och jag är väldigt positivt överraskad. Självklart är den stora boosten att stålplattan visar på viktminskning. Hittills 3,6 kg ner och imorgon är det dags för nästa invägning. Följ mig på Instagram så får du ta del av resultatet :-) Men jag vågar liksom inte hoppas på något resultat eller ha några förväntningar. Känner dock hur kroppen förändras och blir mindre här och där. Hoppas bara jag har styrkan och motivationen att fortsätta om ett bakslag skulle komma.

Men jag har bestämt med mig själv att jag fortsätter denna vägen hela abonnemangstiden dvs till november oavsett. För det kommer gå upp och ner och detta kommer ta tid. Påminn mig om detta när jag surar över uteblivna resultat... Jag får även jobba mycket med hjärnspökena att jo det går att äta så mycket mat om du gör bra val och samtidigt gå ner i vikt. Men det är en tankevurpa för mig och något jag får påminna mig själv om flera gånger per dag.

Fast å andra sidan är ju det j…

I will own the beach!

Igår när jag "bara skulle" till Synsam för att justera mina glasögon så jag faktiskt ser på höger öga också så råkade jag go a little crazy. Hade först en tanke att hitta en ny bikinitopp för oftast det som är lättast för mig att hitta än den där underbrallan. Och jag måste ha en topp med lite mellanrum mellan tuttarna dvs så lite tyg som möjligt för annars får jag bara värmeutslag som kliar något fruktansvärt. Nog om mina krämpor och kroppens egenheter och över till shoppingen...

Gick först in på Change som ligger precis bredvid Synsam. Har aldrig varit därinne tidigare för att haft känslan att det inte finns något som passar denna kroppen ändå. Men hittade något att prova och då var det som något flög i mig. Blev så jävla trött på min inställning att nä jag vill inte prova för det kommer aldrig passa. Eller jag ska köpa en riktigt fin bikini när jag nått min målvikt eller när jag gått ner x antal kilo eller nästa sommar minsann när jag är i min livs form ska jag köpa. Och …

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…