Fortsätt till huvudinnehåll

Jordanien so far...

Vi är ju mitt uppe i resan och imorgon åker vi med bussen upp till Wadi Rum och sen mot Petra. Så imorgon blir det ökensafari och beduinbesök med lunch. Nästa övernattning är på Mövenpick hotel där vi ska vara i två nätter. Så nu gäller det att stålsätta sig mot alla glassbar och liknande frestelser... Men det viktigaste är ju att få se Petra. Efter det till Döda Havet och lite mer sightseeing innan vi åker hem från Amman på torsdag.

Hittills på resan har vi haft det väldigt bra. Vi är nog de yngsta i gruppen utav 23 deltagare men vi har det trevligt. Vår reseledare Therese är väldigt duktig och likaså vår lokalguide Mohammed samt vi har en trygg busschafför. Vi kommer ju bo på 4 olika hotell under dessa dagarna varav det nuvarande är det andra. Väldigt fint förutom att de hade slagit på värmen till vår ankomst för det är ju vinter... Oh my good säger jag bara men nu har värmen sjunkit på rummet.

De två första dagarna tillbringade vi i norra Jordanien och då vart det inte varmt. Regnade och blåste. Men sightseeingen var fantastisk och vi fick se väldigt mycket. Även om vi tex varit i Rom så är de antika utgrävningarna här något helt annat. Och ser man bara till storlek så slår det nog det mesta. Jättehäftigt. Jordanien är väldigt mycket sand, skräp och risiga hus men också underbara landskap, god mat och trevlig befolkning. Inte så aggressivt som jag upplevde det i Egypten tex utan mer vänligt undrande och nyfikna. Och duktiga på engelska.

Jag kan definitivt rekommendera denna resan http://www.solresor.se/resa-till/tema/rundresor/jordanien/ men det är mycket trappor och backar så något att tänka på om det kan bli besvärligt.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…

Kassar, matlagning och stålplattor!

Jag är nu inne på min fjärde vecka med Viktväktarna och jag är väldigt positivt överraskad. Självklart är den stora boosten att stålplattan visar på viktminskning. Hittills 3,6 kg ner och imorgon är det dags för nästa invägning. Följ mig på Instagram så får du ta del av resultatet :-) Men jag vågar liksom inte hoppas på något resultat eller ha några förväntningar. Känner dock hur kroppen förändras och blir mindre här och där. Hoppas bara jag har styrkan och motivationen att fortsätta om ett bakslag skulle komma.

Men jag har bestämt med mig själv att jag fortsätter denna vägen hela abonnemangstiden dvs till november oavsett. För det kommer gå upp och ner och detta kommer ta tid. Påminn mig om detta när jag surar över uteblivna resultat... Jag får även jobba mycket med hjärnspökena att jo det går att äta så mycket mat om du gör bra val och samtidigt gå ner i vikt. Men det är en tankevurpa för mig och något jag får påminna mig själv om flera gånger per dag.

Fast å andra sidan är ju det j…