Fortsätt till huvudinnehåll

Itrim - hur gick det?

Nä jag bloggar inte från Jordanien utan nu sitter jag på flyget ner.  Detta inlägget skrev jag igår kväll men tänkte ni kunde ju underhålla er med det nu medans jag reser. Jag ville nämligen bara rapportera om gårdagens Itrim-upplevelser. För jag antar att ni är nyfikna... Eller?

Först hade jag mitt månadsmöte med min hälsocoach Linnea. Jag tyckte det gick väldigt bra. Vi gick igenom hur det gått, kommande äventyr och en massa annat. Jag sköter mig till punkt och pricka med kosten, träning och stegräknaren. Invägning stod också på schemat. Jag har nu gått ner 9,2 kilo totalt och endast några hekto i muskelmassa dvs det är rena fettkilon som försvinner och det är jag väldans nöjd med. Plus i kanten för att nu har samtalsrummen gardiner ut mot fönstret så att man känner sig mer privat.

Efter det vart det dags för tredje gruppträffen. Först tänkte jag åh nej för helt plötsligt så var det 4 stycken som egentligen går på torsdag. Kändes som amen när ska vi lära oss vem som går i måndagsgruppen... Men det gick mycket smidigare än vad jag först trodde. Så nu har jag lärt mig några namn till som Åsa, Corinna, Kerstin och Gunilla. Det betyder att jag har 2 stycken kvar att lära mig men de var också de som saknades idag.

Vi pratade mycket om vad händer sen dvs hur stor är en portion, vilka tricks kan man ta till, hur åt vi innan, hur vill vi äta och hur ska vi planera för att lyckas sedan. Mycket intressant tyckte jag. Vi fick även lämna in våra personliga brev plus vi fick en lista på vilka datum gruppträffarna är ända fram till vecka 32. Kanon för nu kan man ju planera lite och jag vill ju verkligen prioritera dessa mötena så allt annat får anpassas.

Det vart nog allt. Vi hörs när jag har Internet access så ta väl hand om er under tiden! Kram!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…

Kassar, matlagning och stålplattor!

Jag är nu inne på min fjärde vecka med Viktväktarna och jag är väldigt positivt överraskad. Självklart är den stora boosten att stålplattan visar på viktminskning. Hittills 3,6 kg ner och imorgon är det dags för nästa invägning. Följ mig på Instagram så får du ta del av resultatet :-) Men jag vågar liksom inte hoppas på något resultat eller ha några förväntningar. Känner dock hur kroppen förändras och blir mindre här och där. Hoppas bara jag har styrkan och motivationen att fortsätta om ett bakslag skulle komma.

Men jag har bestämt med mig själv att jag fortsätter denna vägen hela abonnemangstiden dvs till november oavsett. För det kommer gå upp och ner och detta kommer ta tid. Påminn mig om detta när jag surar över uteblivna resultat... Jag får även jobba mycket med hjärnspökena att jo det går att äta så mycket mat om du gör bra val och samtidigt gå ner i vikt. Men det är en tankevurpa för mig och något jag får påminna mig själv om flera gånger per dag.

Fast å andra sidan är ju det j…