Fortsätt till huvudinnehåll

Som en salt sill

Idag har bloggerskan badat eller snarare flytit i Döda havet och gjort lerinpackning direkt på stranden. Märklig känsla men härligt att få ha upplevt. Sedan har jag lyckas att bränna mig också på de mest märkliga ställen. Häromdagen i Aquba brände jag halva halsen. Så nu är jag megabrun på högersida och kritvit på vänster - mycket snyggt :-( Idag brändes underarmarna för jag låg och läste. Smidigt Jensen...

Men det är "bara" dessa dagarna som vi har haft sol. I Petra höllt jag på att frysa ihjäl och andra dagar har det också varit väldigt blåsigt och molnigt. Men klagar inte för det har varit en häftig och mysig resa vi har haft med många upplevelser. Fast nu börjar vi känna oss färdiga med Jordanien och längtar hem. Och precis lagom till det så är det dags för hemresa imorgon.

Jag längtar hem till huset och mina rutiner. Tex till sin egna säng, dusch och toa. Men framför allt till andra matersättningar än barerna och skogsbärsshaken som jag nu har levt på i nio dagar men en dag kvar imorgon. Och jag vill slippa att sitta med en kopp te till frukost- och lunchbufferna när alla andra väljer och vrakar bland en massa mat och godsaker. Kvällarna är ju lättare eftersom jag då får i mig lite mat som fisk och sallad medans de andra hämtar tallrik efter tallrik och dricker vin eller öl...

Hemma har jag ju också kunnat fylla ut med vatten och te men det har jag inte vågat nu. Känns ju inte läge att hinka en liter vatten och sen sitta på en buss utan att veta när man har tillgång till toalett nästa gång. Och i vilket skick den toaletten är - om det ens finns toapapper... Men jag ska inte klaga. Jag har ju fått uppleva så otroligt mycket och fått se en massa intressanta saker så vad gör då detta på en skala. Jag ska bara fokusera på mitt mål - min hälsa.

Längtar också hem till gymmet, mina pass och PT Malou. Men jag har märkt att dessa dagarna har gjort gott för kroppen dvs att vila lite och göra något annat. Även om mina ben och rumpa är ömma. Vi tar ju alla omvägar vi kan för steg, jag har stegat mig igenom varenda parkeringsplats i Jordanien, vi har gått i massa backar och trappor utöver hotellets trappor istället för hissen. Och tro mig det känns i vaderna, baksida lår och rumpan...

Kommentarer

  1. Härligt jobbat och vi längtar efter dig i ett betydligt svalare Sverige! Kram Rebeca

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja fy fasiken vad jag fryser även om vädret i Jordanien vart väldigt blandat. Kram

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…

Kassar, matlagning och stålplattor!

Jag är nu inne på min fjärde vecka med Viktväktarna och jag är väldigt positivt överraskad. Självklart är den stora boosten att stålplattan visar på viktminskning. Hittills 3,6 kg ner och imorgon är det dags för nästa invägning. Följ mig på Instagram så får du ta del av resultatet :-) Men jag vågar liksom inte hoppas på något resultat eller ha några förväntningar. Känner dock hur kroppen förändras och blir mindre här och där. Hoppas bara jag har styrkan och motivationen att fortsätta om ett bakslag skulle komma.

Men jag har bestämt med mig själv att jag fortsätter denna vägen hela abonnemangstiden dvs till november oavsett. För det kommer gå upp och ner och detta kommer ta tid. Påminn mig om detta när jag surar över uteblivna resultat... Jag får även jobba mycket med hjärnspökena att jo det går att äta så mycket mat om du gör bra val och samtidigt gå ner i vikt. Men det är en tankevurpa för mig och något jag får påminna mig själv om flera gånger per dag.

Fast å andra sidan är ju det j…