Fortsätt till huvudinnehåll

Ville verkligen inte :-(

Jobbar hemifrån idag för jag sitter och redigerar den nya hemsidan som ska släppas snart. Mycket text, mycket finlir och en del frustration som det ska vara :-( Och en massa kvar att göra fast deadlinen närmar sig... Skönt då att sitta i lugn och ro i myskläder och jobba på. Men så var det ju den där "dagens motion" på schemat...

När jag kollade stegräknaren vid lunch hade jag knappt 500 steg. Då tog latmasken ett hårt tag om mig. Det var ju så skönt i soffan med datorn, filt och en kopp te. Jag vill inte ut i snö, is, hård vind, kalla grader och trava i 90 minuter för att få ihop 10 000 steg. JAG VILL VERKLIGEN INTE :-( Dividerade med mig själv hit och dit hur länge som helst.

Jo men jag har tränar mycket denna veckan så jag kan skippa idag. Jo men du har ju också rört dig varje dag på detta året och du behöver ju inte uppnå 10 000 steg men gå en liten runda i alla fall. Nä men jag vill inte det är så kallt och blåsigt. Nä men du borde få lite frisk luft - it´s good for you... Typ ungefär så gick det runt.

Till sist blev jag trött på mig själv och sa till mig på skarpen. Bara gör det! På med kläderna, jacka, mössa, vantar! Ta ifånen och plugga in hörlurarna i öronen för att lyssna på mentala träningsspåren under tiden. Så då gjorde jag det. Kallt och jäkligt men jag gjorde det! Nu sitter jag i soffan och värmer mig med två vetekuddar, en dator och en stor kopp te...

Kommentarer

 1. Heja dej Tina!
  Ett bra beslut och så här efteråt känns det väl ganska bra va?
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Chatto! Jo det gör det men jisses vad kallt det var. Kram

   Radera
 2. Där blev jag allt nervös ett tag, men som jag förväntade mig så tog du tag i det!!! Bra gjort!
  Snart ska jag iväg till Gerdahallen och köra box, räknar med träningsvärken Allan på söndag. Kommer inte ens ihåg när jag körde ett boxpass senast!
  Underbar helg till dig och mannen!
  KRAM
  Rebeca

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehe jo men det var himla nära att det blev soffan. Kör hårt på boxen!!! Ha en mysig helg du med!!! Kram

   Radera
 3. Så jobbar en riktig vinnare! Grym inspiration! ha en mysig helg! Kram Malou

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja du Malou men det hade lika gärna kunnat bli soffan :-) Ha en mysig helg! Kram

   Radera
 4. Ing-Marie i Åkarp22 februari 2013 20:18

  Härligt!! Just promenaderna är lättare för mig eftersom hunden MÅSTE ut! Och när jag ändå är påklädd kan man lika gärna gå en lång runda! Jag blir oerhört motiverad av att tänka på/fantisera/drömma om tiden efter målet. Fjällvandring... rida på häst... mm mm. När det är motigt hjälper mina drömma mig! Det kan vara ett tips om du tycker det är kämpigt ibland. För det ÄR det! Du är GRYM! Trevlig helg!! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis då måste man ju ut och kan lika bra gå :-) Hade jättegärna haft hund men hade inte fått ihopa det riktigt med jobb etc. Håller med dig - tänk på målet, drömmen eller vad det nu är så hittar man en uns motivation att köra vidare! Du e grym du med!!!

   Radera
 5. Bra jobbat! Det är farligt att börja tänka och känna ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp ibland är det bäst att bara "just do it"!

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…

Poof drömjobbet is gone!

Igår blev hela mitt team inkallade till ett möte med chefen. Inget konstigt med det men några minuter senare vart det konstigt. Vårt team kommer att upplösas och arbetsuppgifterna flyttas till EMEA-teamet i Bryssel. Say whay??? Fattar ingenting just nu. Har gått från att ha häcken full och oroa mig över hur jag ska hinna med att leverera till alla deadlines till att nu ska jag lämna över mina arbetsuppgifter. Så nu ska tre av oss som är provanställda sluta, två konsulter får sluta på dagen och fyra som vart fast anställda ska få nya arbetsuppgifter. Vår sista arbetsdag blir den siste juni :-(

Känns väldigt märkligt och just nu känner jag mig mest tom, ledsen, deppig, nedstämd, orolig och nervös inför framtiden. Inte kunde jag väl tro att man startar ett team och satsar för fullt för att sedan stänga ner det cirka 6 månader senare. Trodde ju att jag skulle vara kvar på Securitas i åtminstone ett par år och inte som nu söka nytt jobb. Jättetråkigt eftersom jag lagt ner mycket tid och ut…