Fortsätt till huvudinnehåll

12 veckor med Itrim

Torsdagen den 3 januari skrev jag på ett års medlemskap med Itrim Lund. Jag hade funderat ett bra tag på vad jag skulle göra åt min situation och det som avgjorde att valet föll på Itrim vart följande: närheten till centret (jobbar typ 2 minuter därifrån), långsiktigheten, varannan veckas gruppträffar med personer i samma situation, coachsamtal varje månad med en utbildad coach, träning (både ombytt och stegräknaren) är en viktig del i konceptet, 2 kompisar började samtidigt på samma center och den mentala aspekten tex med övningsboken och cd-skivan.

Idag är de 12 första veckorna på matersättningar avklarade och det ska bli skönt att få mer näring i kroppen. Framför allt för träningens skull. Men även möjligheten att inte alltid vara the odd one out i sociala situationer där man hela tiden måste förklara. Dock fortsätter ju resan och även om jag har haft utmaning under tiden med bl.a. 10 dagars semester i Jordanien bland alla möjliga buffer, kalas och bjudningar samt Gerdahallens inspirationsdag så är det är nu utmaningen tar ny fart!

Därför är planen utlagd för den närmaste tiden och min målbild är i tankarna hela tiden. Vad det gäller vikten så satte jag 78 kilo som delmål till påsk och 70 kilo är min balansvikt. Idag är planen att det ska vara ett viktspann på 68-72 kilo som gäller därefter. Matmässigt så nu under påsken kommer jag börja med att äta middagar. Vi kommer ju vara på Lalandia så det gäller att göra vettiga val. From tisdag nästa vecka är det 2 mål riktig mat per dag (frukost + lunch alt middag) och 2 måltidsersättningar. Detta för att få in extra energi till TRX-helgen.

På måndagkväll när vi är hemma igen är det matplanering inför kommande vecka som gäller. Och nu kommer min receptpärm to use samt Jennys veckoschema som jag modifierat lite för att passa mig. Träningen kommer se likadan tills efter TRX-helgen dvs crosstrainern, stegräknaren, kettlebellspass och rörlighetsträning. Vidare så följer mentala skivan som jag laddat över ifånen med mig även fortsättningsvis. Så egentligen det enda som förändras from idag är matintaget men det kommer mera om vissa små ändringar i bloggen nästa vecka :-)

Så resultatet so far finns nedan för som sagt resan är långt i från över. Men jag är j"#¤%ligt stolt över mig själv och jag känner det som inget kan stoppa mig för att nå mitt mål!!!

Startvikt: 97,1 kilo (3/1 2013, hemmavåg)
Nuvarande vikt: 78,9 kilo (29/3 2013, hemmavåg)
Total viktminskning: 18,2 och 9 röda stenar kvar :-)
BMI: 37 (3/1 2013), 30,1 (29/3 2013)
Fettprocent: 44,5% (start) 32,2% (25/3 2013) 12,3% minskning!
Muskelmassa: bibehållen - pendlar mellan 51-52 kilo (tjoho!)
Metabolisk ålder: 55 (3/1 2013), 42 (25/3 2013) (snart är jag min riktiga ålder...)

Före 3/1 2013

Efter 29/3 2013

Viktremsa från Itrim 3/1 2013

Viktremsa från Itrim 25/3 2013

Träningsstatistik från 3/1-28/3 2013 - vad jag har tränat under tiden från Funbeat. Total bidde det 179 timmar och 23 minuter...


Målbilden i fokus!

Kommentarer

 1. Otroligt vad du har slitigt och varit duktig! Imponerande!
  En undran, Jennys veckoschema?? letade på hennes blogg men jag hittade inget. kan du hjälpa mig!?
  Om igen, bra jobbat

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det har jag gjort och jag är jättestolt! Nä det ligger inte ute men jag tänkte skriva mer om dte nästa vecka. Ha det gott!

   Radera
 2. Vilka fantastiska resultat! Heja!

  SvaraRadera
 3. vilket fint resultat efter dessa 12 veckor... grattis i massor :) och wow det syns på bilderna vilken skillnad kram Cee

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag är jättenöjd och nu fortsätter resan! Tack! Kram!

   Radera
 4. Grattis snygging! / Kram M.

  SvaraRadera
 5. Ing-Marie i Åkarp30 mars 2013 16:18

  Heja dig! Du är bara BÄST!!! Jag vet vad som ligger bakom resultatet och allt vad det innebär! Du är en kämpe... och vinnare med stort V!!! kramar Ing-Marie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja du om någon vet :-) Heja oss säger jag då!!! Kram!

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…

Kassar, matlagning och stålplattor!

Jag är nu inne på min fjärde vecka med Viktväktarna och jag är väldigt positivt överraskad. Självklart är den stora boosten att stålplattan visar på viktminskning. Hittills 3,6 kg ner och imorgon är det dags för nästa invägning. Följ mig på Instagram så får du ta del av resultatet :-) Men jag vågar liksom inte hoppas på något resultat eller ha några förväntningar. Känner dock hur kroppen förändras och blir mindre här och där. Hoppas bara jag har styrkan och motivationen att fortsätta om ett bakslag skulle komma.

Men jag har bestämt med mig själv att jag fortsätter denna vägen hela abonnemangstiden dvs till november oavsett. För det kommer gå upp och ner och detta kommer ta tid. Påminn mig om detta när jag surar över uteblivna resultat... Jag får även jobba mycket med hjärnspökena att jo det går att äta så mycket mat om du gör bra val och samtidigt gå ner i vikt. Men det är en tankevurpa för mig och något jag får påminna mig själv om flera gånger per dag.

Fast å andra sidan är ju det j…