Fortsätt till huvudinnehåll

Föreläsning i Malmö

Köpte ju biljett till denna föreläsning typ i början på året och idag var det dags. Snälla maken följde med och jag är så glad för det. Likaså att vi tycker samma sak om detta ämne för annars kan det ju bli lite problematisk. Även om han gärna undanber sig konstiga pizzabottnar bara på ost och ägg men även där ser vi ju eye to eye :-)

Föreläsningen handlade om LCHF/Lågkolhydratskost med Andreas (Kostdoktorn) Eenfeldt och Jonas Bergqvist som talare. Är du nyfiken så kolla här på vilka orter föreläsningsturnen dyker upp. Efter min kostrådgivningutbildning via MF-gruppen förra året så var det ju inte så mycket nytt för mig. Fast det är alltid intressant att lyssna på en bra föreläsning och alltid snappar man upp något.

Dagens behållning var dock alla trevliga människor jag träffade på idag. Alltifrån andra deltagare från kostrådgivningskursen såsom Kerstin P, Maja och Jessica. Plus Henrik (Jessicas man), Britta (instruktörskollega från Studio S), Margaretha (bästa träningskompisen och peppare), Pernille, Paulina (PT-kollega till PT-Malou), Pia-Karin (mer om henne imorgon men världen är bra liten), kettlebellsdeltagarna Andreas och Helena. Slutligen Jenny som jag inte har träffat på typ 20 år (fast vi har ju inte blivit en dag äldre :-) ). Så kul!!!

Här kommer lite bilder från dagens föreläsning.
Alla underbara människor fastnade inte på bild men här kommer några. Först ut Pernille och jag!

Och underbara Margaretha som alltid peppar och hejar på mig. Äntligen får ni träffa henne för Margaretha har jag ju bloggat om tidigare plus att hon är flitig i kommentarsfältet. Tack finaste!!!


Och Jessica och jag som en gång i tiden jobbade ihop på resebyrå och sedan ett antal år senare hamnar på samma kostrådgivningskurs! 

Och Jenny!!! 

Fler bilder från föreläsningen.

Goodie bagen

Bäst i påse: den söta lilla burken med kokosolja :-) 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…

Kassar, matlagning och stålplattor!

Jag är nu inne på min fjärde vecka med Viktväktarna och jag är väldigt positivt överraskad. Självklart är den stora boosten att stålplattan visar på viktminskning. Hittills 3,6 kg ner och imorgon är det dags för nästa invägning. Följ mig på Instagram så får du ta del av resultatet :-) Men jag vågar liksom inte hoppas på något resultat eller ha några förväntningar. Känner dock hur kroppen förändras och blir mindre här och där. Hoppas bara jag har styrkan och motivationen att fortsätta om ett bakslag skulle komma.

Men jag har bestämt med mig själv att jag fortsätter denna vägen hela abonnemangstiden dvs till november oavsett. För det kommer gå upp och ner och detta kommer ta tid. Påminn mig om detta när jag surar över uteblivna resultat... Jag får även jobba mycket med hjärnspökena att jo det går att äta så mycket mat om du gör bra val och samtidigt gå ner i vikt. Men det är en tankevurpa för mig och något jag får påminna mig själv om flera gånger per dag.

Fast å andra sidan är ju det j…