Fortsätt till huvudinnehåll

Gårdagens gruppträff

Igår när jag gick hem från Itrim Lund så hade jag ett leende på läpparna och en nöjd känsla i hela kroppen. Det var en väldigt bra och peppande gruppträff igår. Vi var inte så många ca 8 stycken men jag vet ju ännu inte hur många vi är totalt :-) Och nu kan jag namnen på alla utom en deltagare från igår. Vidare så rekryterade jag ännu en av deltagarna till min fb-grupp "Bästa måndagsgruppen" där vi som just tillhör denna gruppen kan peppa, tipsa, motivera och stötta varandra mellan träffarna. 

Så nu är vi 7 stycken och jag märker stor skillnad redan! Vi kan varandras namn, vi har fått lite bakgrundsinfo, vi lägger upp tips, idéer och vi peppar varandra när det går lite motigt. Tänkte också slänga in en lite påskutmaning till oss... Det märktes också skillnad igår att vi som hunnit bonda lite på fejjan hade en annan stämning dvs vi hälsade på varandra, fråga hur det gick med vissa saker och kunde peppa mycket bättre under gruppträffen för att vi nu känner varandra bättre. Jag hoppas fler vill vara med för jag tror att det kommer bli en pusselbit till att vi lyckas med vår livstilsförändring!

Gårdagens gruppträff handlade om "Motivation" och det var en väldigt bra diskussion tyckte jag där nästan alla deltog och delade med sig. Är ju alltid så att i en grupp finns det vissa som mest sitter tyst och det är ju inget fel för vi är ju olika personligheter. Och det finns även vissa som kanske tar för stor plats och delar med sig för mycket :-) Huvudsaken tycker jag att man känner att man får ut det man behöver för sig själv. Och för första gången efter en gruppträff kände jag så. Ett givande ämne, centerchef Monica och vår nya coach Therese var verkligen på och förmedlade ämnet väldigt bra tycker jag, det var diskussion och inte så mycket korvstoppning i racefart samt att nu börjar jag känna mina meddeltagare och vi gav varandra positiv energi och bästa tipsen!

Jag är väldigt stolt och glad att jag vågade säga ifrån och inte bara gå runt och vara missnöjd utan att göra något åt saken. Fast det har varit nervöst och oroligt. Även maken sa igår att han var stolt att jag vågade stå upp för mig själv och se till att få valuta för pengarna men framför allt se till att få den hjälp jag känner att jag behöver. Plus att några av mina gruppdeltagare sagt till mig på fb, via kommentarer på bloggen och/eller i verkliga livet att de tyckt detsamma som mig och att de är glada att jag vågade säga ifrån på skarpen för annars hade vi nog inte fått någon förändring.

Kanonuppryckning utav Itrim Lund tycker jag och fortsätter det så här så kommer jag bli en väldigt nöjd kund! Tack till Itrim för att ni lyssnade på mig och agerade så snabbt! Tack till alla som stöttat mig och peppat mig! Och på fredag kommer de första 12 intensiva Itrim-veckorna att redovisas med stats och före/efter-bilder så make sure to check in :-)

Gårdagens ämne! Tänkte ta med mig övningsboken till Lalandia i påsk och gå igenom lite bakåt och framåt för att peppa och påminna mig själv om vissa saker.

Kommentarer

 1. Härligt att det ledde till något positivt. Starkt gjort!

  SvaraRadera
 2. Måste få dela med mig om en upplevelse jag hade för någon timma sedan. Jag har bytt vårdcentral för det har varit sådan strul med läkarna där av många olika anledningar. Kommer till en ny VC och får en fantastisk läkare som lyssnar och tar mig på allvar. Ringer av en slump idag för att boka in en ny tid som jag hade bestämt med läkaren med hade egentligen tänkt vänta till på måndag (inget akut och mina prover är inte klara). Får då veta att hon slutar(!) imorgon. Varför berättar de inte sådant??? Så nu lyckades jag klämma in en telefontid imorgon så jag åtminstoene kan få ett sista samtal. Hon visste ju detta redan för några veckor sedan. Varför är det så svårt med kommunikation? Nu måste jag börja om IGEN med en ny läkare. Kommer denna läkare ta mig på allvar? Min förra gjorde inte det. Suck. Ja varför är det så svårt att säga jag vill bara berätta att min sista dag är sista mars och du kommer då få en annan läkare som jag kommer briefa innan jag slutar?? Förtroende kallas det. Ja trevlig helg och ursäkta att jag "pratar ut" här på din blog! ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Usch va tråkigt :-( Det är som du skriver - det handlar om förtroende!!! Hoppas det går bra!!! Ha det så gott och du får "prata ut" här any time :-)

   Radera
 3. Åh vad bra :-)
  Eloge till dig som vågade och orkade vara "gnällig" och eloge till dom som tog det till sig och gjorde en förbättring.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag är faktiskt stolt över mig själv att jag vågade men jag vill ju detta så mycket att jag tänkte det var värt det!

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…

Poof drömjobbet is gone!

Igår blev hela mitt team inkallade till ett möte med chefen. Inget konstigt med det men några minuter senare vart det konstigt. Vårt team kommer att upplösas och arbetsuppgifterna flyttas till EMEA-teamet i Bryssel. Say whay??? Fattar ingenting just nu. Har gått från att ha häcken full och oroa mig över hur jag ska hinna med att leverera till alla deadlines till att nu ska jag lämna över mina arbetsuppgifter. Så nu ska tre av oss som är provanställda sluta, två konsulter får sluta på dagen och fyra som vart fast anställda ska få nya arbetsuppgifter. Vår sista arbetsdag blir den siste juni :-(

Känns väldigt märkligt och just nu känner jag mig mest tom, ledsen, deppig, nedstämd, orolig och nervös inför framtiden. Inte kunde jag väl tro att man startar ett team och satsar för fullt för att sedan stänga ner det cirka 6 månader senare. Trodde ju att jag skulle vara kvar på Securitas i åtminstone ett par år och inte som nu söka nytt jobb. Jättetråkigt eftersom jag lagt ner mycket tid och ut…