Fortsätt till huvudinnehåll

Hmm vad ska jag tycka?

I måndagskväll så var det ju dags för Itrim igen. Coachmöte och gruppträff. När jag dök upp där glad i hågen och laddad inför mitt coachning som vart välbehövligt efter en tuff vecka så gick det inte så bra. Coach Linnea var sjuk men de hade glömt meddela mig. Okej sånt kan ju hända och jag fick en ursäkt samt bokat om min tid till nästa måndag. Gick lite ärende på stan och tog en te på Espresso House sen var det dags för gruppträffen.

På träffen var vi 7 stycken inklusive mig och det var väl intressant... Vi diskuterade fett och protein plus en deltagare bad om lite tips angående att hon nu börjat äta men hade svårt att begränsa portionsstorlekarna. Det första känner ju jag inte är riktigt det jag vill ha ut men det beror ju på att jag har pluggat kostrådgivning. För de andra deltagarna är det nyttigt med den informationen. Plus att vi har en del frågor i Övningsboken som är bra även för mig.

Men för mig personligen är det ju sistnämnda ämnet som är viktigast dvs få råd, kunna stötta och peppa och lära av varandra. Det var ju faktiskt detta som jag signade upp för och betalar dyra pengar för. Och eftersom jag nu halvt om halvt försökt framföra detta på senaste träffarna så blev jag lite trött. Uttryckte därför mitt behov väldigt tydligt att jag fattar inte ens efter femte gruppträffen vem som tillhör min grupp, vad alla heter, det finns knappt möjlighet till pepp då mötet vara en timme etc.

Varför har vi inte fått en deltagarlista med kontaktuppgifter, varför kan man inte kommenterar på Itrim Lunds facebook-sida, har de andra facebook så kan vi ju skapa en hemlig grupp där vi kan stötta varandra, fira framgångar, klappa på axeln vid motgång, byt Itrim-produkter med varandra dvs om man inte tycker om en viss smak etc. Jag har ju turen att ha Pepp-gruppen med mina 3 hemliga vapendragare där vi stöttar varandra varje dag men tänk på de som är ensamma. Plus att ska vi nu träffas varannan vecka i minst ett år då vill jag lära känna min grupps deltagare.

Som tur var så tyckte de andra deltagarna likadant eller de hade väl knappast något val så som jag stormade på :-) Men detta tror jag är oerhört viktigt att lyckas och det som kan göra stora skillnader för ett lyckat koncept. Eller är det jag som är fel på det och gick in med felaktiga förväntningar? Jag trodde i ärlighetens namn att det nog skulle likna ett kursupplägg dvs där man får lära sig de andras namn, snickesnacka lite, få en deltagarlista med kontaktuppgifter och varför inte använda social medier emellan träffarna? Det är ju faktiskt där, gratis och under 2 veckor om man är ensam kan mycket hända som kunde kanske förhindras med lite extra pepp från en grupp.

Nåja resultatet blev att vi som var där skrev upp våra mailadresser och fb-namn. Ägarinnan lovade sedan att skicka ut en förfrågan till alla som ska tillhöra vår grupp om de ville lämna ut sina uppgifter så vi kunde skapa en deltagarlista. Har inte fått något mail ännu... Undrar hur det går till på andra Itrim-center? Är nyfiken om det beror på att det i Lund är nytt och man inte fått in rutiner? Eller har inte Itrim tänkt på detta tex att alltid skapa en hemlig grupp på fb för varje grupp där de kan peppa varandra emellan träffar. Ja jag vet att det finns de som inte har tex facebook men då har man gjort ett medvetet val att stå utanför enligt mig.

Kommentarer

 1. Nej,det är inte fel på dig ;-) Jag hade samma tankar när jag började, men sen har jag av olika anledningar inte kunnat närvara på andra och tredje träffen och håller medvetet en låg profil - helt olikt mig i normala fall :-D
  Just nu påverkar det mig enormt när det finns deltagare som hittar något negativt i ALLT som det berättas om...
  Jag har samma filosofi som du när det gäller maten.
  Jättebra att du har startat vår FB-grupp och hoppas att fler vill ansluta.
  Ha en fortsatt härlig vecka!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Puh vilken tur Liselotte :-) Jomen det är ju inte så konstigt att man inte kan komma varenda gång. och jo jag försöker hålla låg profil och inte ta över men det går ju sisådär... Usch ja jag vet precis vad du menar - hatar negativitet och man kan tänka på hur man uttrycker sig... Nästa gång får vi ta över :-) Tack för din kommentar och kul att vi har hittat varandra!!! Ha det gott!!!

   Radera
 2. Halloj!
  På "mitt" Itrim känns det som att vi har massor av interaktion, både inom och mellan grupper och i motionen. I min förstaårsgrupp skapade vi både en Facebookgrupp och så småningom en gemensam steg och motionsutmaning med ett Google Doc som vi fyllde i (var och en kunde förstås välja om det ville synas). JAg tycker att du har mycket vettiga synpunkter och idéer och det vore kanonbra om de kom fram till Itrim centralt. Skulle du inte kunna maila hela blogginlägget till Anna Eliasson som är progamansvarig? anna.eliasson@itrim.se. Hälsa gärna att jag "puffade" på dig om du har lust :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha tänkte maila dig och fråga hur det gick till på ditt center :-) Va bra och kanon det där med utmaning! Det kan vi i Lund i Bästa Måndagsgruppen också göra! Njae vet inte riktigt om jag ska sticka ut hakan mer...

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…

Poof drömjobbet is gone!

Igår blev hela mitt team inkallade till ett möte med chefen. Inget konstigt med det men några minuter senare vart det konstigt. Vårt team kommer att upplösas och arbetsuppgifterna flyttas till EMEA-teamet i Bryssel. Say whay??? Fattar ingenting just nu. Har gått från att ha häcken full och oroa mig över hur jag ska hinna med att leverera till alla deadlines till att nu ska jag lämna över mina arbetsuppgifter. Så nu ska tre av oss som är provanställda sluta, två konsulter får sluta på dagen och fyra som vart fast anställda ska få nya arbetsuppgifter. Vår sista arbetsdag blir den siste juni :-(

Känns väldigt märkligt och just nu känner jag mig mest tom, ledsen, deppig, nedstämd, orolig och nervös inför framtiden. Inte kunde jag väl tro att man startar ett team och satsar för fullt för att sedan stänga ner det cirka 6 månader senare. Trodde ju att jag skulle vara kvar på Securitas i åtminstone ett par år och inte som nu söka nytt jobb. Jättetråkigt eftersom jag lagt ner mycket tid och ut…