Fortsätt till huvudinnehåll

Nästan exakt halvvägs

Ikväll är det dags för mitt månadsbesök hos coach Linnea på Itrim samt en ny gruppträff. Eftersom det då är invägning checkar jag alltid av på vågen hemma på morgonen. Imorse visade vågen på 83,8 kilo. Det innebär att jag är 0,5 kilo ifrån mitt bottenrekord under 5 år på min hälsoresa. Det betyder även att jag de senaste 8½ veckorna gått ner 13,3 kilo och har 13,8 kvar dvs jag är nästan precis halvvägs från min uppsatta balansvikt. En röd sten till borta. 3½ veckor kvar på enbart måltidsersättningar och jag längtar efter ett riktigt mål mat.

Men reflektionen under gårdagens promenad var att förra veckan var min tuffaste. På olika sätt faktiskt. Hårdaste träningsvecka där jag också ledde 3 pass på raken (fre, lör,sön) dvs man måste ju vara på topp som instruktör och det tar på krafterna plus utvärdering om jag duger om instruktör. Jag fick till över 10000 steg varje dag. Plus att jag lyssnade hela 5 gånger på mentala skivan (rekord men lugnade effekt så bara skönt). Jag pysslade vidare med mitt recept-projekt och samlat på mig tips från andra angående hur de gör med matlagning etc dvs marknadsundersökning på jobb :-)

Kosten sköttes prickfritt men jisses så hungrig jag var de sista dagarna pga dippen med PT-Malou. Slut i rutan på känslokontot utav alla känslor som stormat. Och i lördags fick jag nästan psykbryt när våra föräldrar mumsade på kinamat, glass, nötter och framför allt salta lantchips... Hade jag hört ett krassande ljud till hade jag kastat mig över personen... But what doesn't kill you makes you stronger och jag är så jäkla nöjd med mig själv!

Kommentarer

 1. Starkt jobbat. Heja dig!

  SvaraRadera
 2. Har följt din blogg ett tag och nu kände jag att jag måste skriva: Heja heja heja dig, grymt jobbat :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej hej Karin, välkommen hit och stort tack för kommentaren - då blir jag glad!!!

   Radera
 3. Vilket underbart inlägg! Både framgångarna (och röda stenarna som jag inte sett förut) och så hur du klarade förra veckan - vilken tuffing du är!! :) Stor Kram

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…

Poof drömjobbet is gone!

Igår blev hela mitt team inkallade till ett möte med chefen. Inget konstigt med det men några minuter senare vart det konstigt. Vårt team kommer att upplösas och arbetsuppgifterna flyttas till EMEA-teamet i Bryssel. Say whay??? Fattar ingenting just nu. Har gått från att ha häcken full och oroa mig över hur jag ska hinna med att leverera till alla deadlines till att nu ska jag lämna över mina arbetsuppgifter. Så nu ska tre av oss som är provanställda sluta, två konsulter får sluta på dagen och fyra som vart fast anställda ska få nya arbetsuppgifter. Vår sista arbetsdag blir den siste juni :-(

Känns väldigt märkligt och just nu känner jag mig mest tom, ledsen, deppig, nedstämd, orolig och nervös inför framtiden. Inte kunde jag väl tro att man startar ett team och satsar för fullt för att sedan stänga ner det cirka 6 månader senare. Trodde ju att jag skulle vara kvar på Securitas i åtminstone ett par år och inte som nu söka nytt jobb. Jättetråkigt eftersom jag lagt ner mycket tid och ut…