Fortsätt till huvudinnehåll

Bli 15 år yngre på 6 dagar...

Det var en väldigt bra gruppträff igår på Itrim. Nu börjar jag verkligen känna igen och känna till sina gruppkamrater. "Värvade" också någon ny till facebook-gruppen för jag tycker det märks skillnad utifrån detta dvs de som är med på fb-gruppen verkar ha större samhörighet för att man har delat med sig lite mer och för att man faktiskt kan namnet på de andra.

Temat för kvällen var mat och sociala aspekter tex på arbetsplats, till fest, hemma, bio eller vad det nu kan vara. Att man har vissa rutiner som är förknippade med vissa platser eller människor. Exempelvis att gå på bio utan att tugga i sig något eller att bjuda hem gäster utan att bjuda på den obligatoriska lösgodisskålen eller... Likaså hur svårt/lätt är det på ens arbetsplats att göra bra val eller hemma med familj etc. Bra diskussioner tyckte jag och tankeväckande.

Desto fler tankar eller snarare fniss fick jag vid min invägning. Förra tisdagen blev ju resultatet lite sådär om man tittade på detaljsifforna på den lilla lappen som vågen sprutar ur sig. Och igår blev det lite snurrigare men till det bättre. Det vill säga ganska tydligt att man ska inte hänga upp sig på ett resultat vid ett tillfälle utan se det som ett långsiktigt projekt för livet. För på 6 dagar har jag tydligen minskat 15 år i metabolisk ålder, minskat 5,9% i fett och 4,3 kg fett samt jag har byggt 5,1 kg muskler fast jag väger i stort sett detsamma (skiljer ett kilo).

Intressant och tänk om jag kunde förpacka detta konceptet och sälja till högstbjudande... Nåja på onsdag har jag hälsouppföljningen så då är det dags igen. Så då får vi se vad jag har för ålder då :-) Sen får vågen vila tills nästa fredag för annars blir det för mycket utav det goda.

Till vänster 9/4 och till höger 15/4

Kommentarer

  1. Härligt att se att allt ditt jobb verkligen visar resultat. Undrar vilken ålder du skall sluta på!!! / Kram M

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hehe ja snart är jag tonåring :-) Kram på dig!

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…

Poof drömjobbet is gone!

Igår blev hela mitt team inkallade till ett möte med chefen. Inget konstigt med det men några minuter senare vart det konstigt. Vårt team kommer att upplösas och arbetsuppgifterna flyttas till EMEA-teamet i Bryssel. Say whay??? Fattar ingenting just nu. Har gått från att ha häcken full och oroa mig över hur jag ska hinna med att leverera till alla deadlines till att nu ska jag lämna över mina arbetsuppgifter. Så nu ska tre av oss som är provanställda sluta, två konsulter får sluta på dagen och fyra som vart fast anställda ska få nya arbetsuppgifter. Vår sista arbetsdag blir den siste juni :-(

Känns väldigt märkligt och just nu känner jag mig mest tom, ledsen, deppig, nedstämd, orolig och nervös inför framtiden. Inte kunde jag väl tro att man startar ett team och satsar för fullt för att sedan stänga ner det cirka 6 månader senare. Trodde ju att jag skulle vara kvar på Securitas i åtminstone ett par år och inte som nu söka nytt jobb. Jättetråkigt eftersom jag lagt ner mycket tid och ut…