Fortsätt till huvudinnehåll

Förkylning, pollenallergi eller båda?

Jag blir knäpp snart! Sedan förra tisdagen har jag känt mig hängig, jättetrött, nysningar, rinnande näsa, kli i näsan och ögon samt haft tungt att andas. Vet ju att det beror på pollen som börjat komma och att det är en tuff period. Hmm fast jag förtränger det varje höst i alla fall och blir lika överraskad varje vår :-( Lägg på en konstig förkylning i form utav jätteont i halsen på morgonen, rivig och torr känsla samt heshet. Som sedan lägger sig under dagen men när jag vaknar nästa morgon så är det samma sak igen.

Just ont i halsen tycker jag inte tillhör pollen precis men nu har jag haft så här i snart en vecka. Har inte kunnat träna och det känns i kroppen. Någon därute som vet eller är det bara tålamod som gäller. Får kanske vara glad att jag inte åkt på någon tidigare smitta i år då det verkar som alla andra varit sjuka. Men tror mig pollen in full blast plus halsont är inte att leka med det heller :-) Okej jag väntar veckan ut på att inte träna (aldrig träna med ont i halsen) men sen får jag nog kolla upp det här om det inte ändras.

Uppdatering: kom ju på att jag har löparpass med Vår Ruset på lördag plus hemligt pass på Actic med ABC-tjejerna och sen var det ju kettlebells på söndag... Jag väntar tills lördag med träningen :-)

Kommentarer

 1. Din stackare, hoppas verkligen du snart mår bättre!
  Hur gick det med kollen att ta sprutor så du slipper allergin?!?!?
  Kram
  Rebeca

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jodå jag kollade upp det men förträngde att ringa... Det var ju så långt till våren... Kram

   Radera
 2. Krya på dig om det är förkylning och om det är allergi så hoppas jag att det lättar snart!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det känns bättre nu faktiskt men det är ju mer pollen på gång. Bara att bita ihop och jag överlever :-)

   Radera
 3. Hej Tina !

  kanske är dags att prova Kollodialt silver?

  Min förkylning gick över på några timmar!

  Hälsningar
  Jessica Danefors

  SvaraRadera
  Svar
  1. Yikes Jessica det låter läskigt - vad är det?

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…

Kassar, matlagning och stålplattor!

Jag är nu inne på min fjärde vecka med Viktväktarna och jag är väldigt positivt överraskad. Självklart är den stora boosten att stålplattan visar på viktminskning. Hittills 3,6 kg ner och imorgon är det dags för nästa invägning. Följ mig på Instagram så får du ta del av resultatet :-) Men jag vågar liksom inte hoppas på något resultat eller ha några förväntningar. Känner dock hur kroppen förändras och blir mindre här och där. Hoppas bara jag har styrkan och motivationen att fortsätta om ett bakslag skulle komma.

Men jag har bestämt med mig själv att jag fortsätter denna vägen hela abonnemangstiden dvs till november oavsett. För det kommer gå upp och ner och detta kommer ta tid. Påminn mig om detta när jag surar över uteblivna resultat... Jag får även jobba mycket med hjärnspökena att jo det går att äta så mycket mat om du gör bra val och samtidigt gå ner i vikt. Men det är en tankevurpa för mig och något jag får påminna mig själv om flera gånger per dag.

Fast å andra sidan är ju det j…