Fortsätt till huvudinnehåll

Hmm uppdaterad strategi behövs...

Det märks på hungern att min träning har ändrats de senaste 2 veckorna. Men jag har varit osäker på om det har varit all in my head eller om kroppen verkligen kräver mer bränsle. Trött och stress hjälper ju inte heller till i situationer där vettiga matbeslut måste tas. Så det har snurrat i huvudet och kurrat i magen alternativt det har protesterats i magen pga för mycket mat...

Har också funderat över om jag har ändrat så mycket i träningen nu när jag får riktig mat i magen? Jovisst jag har ju mer energi och kraft det känner jag men har jag tränat hårdare? Jomen det har jag nog men jag vet också att jag inte prioriterat på samma sätt dvs jag måste återfå samma fokus på viktminskning. När man uppnått sitt första delmål slappnar man ju av lite - not good!

Men visst har jag ändrat träningen. Innan i år har jag svingat med 8 kgs bellen och nu är det 12:an, marklyft gjordes tidigare med 8:an och nu med 20 kg och jag har också kunnat ta i mer på kettlebellspassen i alla övningar. Jag har kört löpträning med #teammalmövårruset. Visserligen jag har inte kämpat så hårt som de andra pga fotografering och pepp men jag har ju ändå sprungit lite och studsat runt.

Stegen är ju detsamma men jag känner att jag har mer studs och kraft i benen och tar i lite extra/speedar upp farten. Jag tränade med PT igår för första gången på ett bra tag. Så visst träningen har ändrats och då blir jag ju säkert mer hungrig. Fast vissa saker sitter i huvudet dvs åh allting smakar ju så gott efter 12 veckor på matersättning så det blir gärna en eller två tuggor för mycket.

Dock har jag ju inte överätit om man jämför med tidigare och jag har inte rört något socker. Men jag vill ju stoppa i tid och inte hamna där igen. Dvs jamen jag tränar så hårt så jag måste äta-ursäkten. Eller att öka portionsstorlekarna för varje vecka så jag är tillbaka på ruta 0. Eller ve och fasa hamna i sockerträsket igen för det skulle ha katastrofala följder för mig.

Samtidigt känner jag att kroppen kräver mer energi om jag ska kunna träna som jag vill. Och upptrappningen har ju bara börjat... Svår och snårig balans som är min största utmaning. Det vill säga kunna träna så tufft som jag vill och ge kroppen den utmärkta näringen som den behöver. Så jag behöver uppdatera min strategi och likaså välja fokus samt prioritering.

Jag har ju ca 7 kilo kvar till mitt mål på 70 kilo. Det är prio 1 och då måste jag sköta kosten. Det är A och O punkt slut. Japp jag vill öka träningen men kanske inte ska göra allt på en gång... Därför prioriterar jag följande: PT-timme en ggr/v, Vår ruset avslutas nästa vecka och då läggs löpningen på hyllan igen, testvecka på Actic ska köras 3-9 maj för att utvärdera om jag ska köpa årskort där. That´s it - inga andra stordåd utan detta är träningsplanen.

Dock måste jag ju fylla på energi utan att hamna i dåliga beslutsfällor. Och med den träningen funkar det inte riktigt med 4 små mål/dag med 4 timmar emellan. Jag blir för hungrig och sugen och då fallerar planen. Då blir det gärna för stora portioner. Därför kommer jag äta 5 mål per dag med 3 timmar emellan. Jag ska hålla mig till mitt dagliga kaloriantal men ha fokus på bra protein och kolhydrater dvs inte äta upp alla på surdegsmackor...

Började idag och än så länge känns det helt rätt. Och idag kan ni tro att jag varit HUNGRIG. Misstänker ett visst pass med PT-Katarina för tror mig det var några månader sedan jag pressade mig så intensivt under i alla fall de sista 12 minutrarna. Puh svettigt att impa på en ny PT ju... Eller är det mitt huvud som spelar mig ett spratt att jag ska bli hungrig efter ett sådant här pass? Likaså att löpning = hunger. Ja ni ser ju :-)

Kommentarer

  1. Jag känner igen dina tankar om hunger och träning och jag är precis lika kluven. I teorin ska man ju inte bli så mycket hungrigare av att träna om man inte gör det på elitnivå. När jag kommer hem från jobbet är min kritiska punkt på dagen, då är jag hungrig och behöver ett till mellanmål (för jag äter ett på jobbet på eftermiddagen efter alla konstens regler). En surdegsmacka med en kopp nespressolatte är kanske inte den bästa rutinen då, men oj så gott det är.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nä sant men jag tror inte min kropp har gått den teorikursen :-) Eller kanske huvudet då... Ja bröd är tyvärr alltid gott :-) Heja oss!!!

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…

Poof drömjobbet is gone!

Igår blev hela mitt team inkallade till ett möte med chefen. Inget konstigt med det men några minuter senare vart det konstigt. Vårt team kommer att upplösas och arbetsuppgifterna flyttas till EMEA-teamet i Bryssel. Say whay??? Fattar ingenting just nu. Har gått från att ha häcken full och oroa mig över hur jag ska hinna med att leverera till alla deadlines till att nu ska jag lämna över mina arbetsuppgifter. Så nu ska tre av oss som är provanställda sluta, två konsulter får sluta på dagen och fyra som vart fast anställda ska få nya arbetsuppgifter. Vår sista arbetsdag blir den siste juni :-(

Känns väldigt märkligt och just nu känner jag mig mest tom, ledsen, deppig, nedstämd, orolig och nervös inför framtiden. Inte kunde jag väl tro att man startar ett team och satsar för fullt för att sedan stänga ner det cirka 6 månader senare. Trodde ju att jag skulle vara kvar på Securitas i åtminstone ett par år och inte som nu söka nytt jobb. Jättetråkigt eftersom jag lagt ner mycket tid och ut…