Fortsätt till huvudinnehåll

Hur går det för Emma?

Här kommer Emmas nästa Vår Ruset rapport från St Hansbackar... Och glöm inte att kolla hennes blogg!

"Tredje veckan, då blev det äntligen gruppträning. Har aldrig tränat löpning i grupp tidigare. Om man inte räknar handbollsträningarna, men de skedde förra seklet och är därmed preskriberade. Inte heller räknas träningarna med Maken, för två löpare gör ingen löpargrupp.

Som uppladdning inför denna träning hade jag frotterat mig med Mr Grey. Eller Herr Grå som Storasyster kallar honom. Det var nämligen vi två som tillsammans tog oss an honom. Även om Storasyster inte såg samma tjusning i remmarna som jag.

Väl i backen var det adrenalinpåslag. I alla så länge jag stod på marken. Adrenalinet hjälpte nog även till första vändan i backen. Efter tre rundor började jag flacka med blicken. Funderade på att fråga var den där busken var, den som man skulle kräkas bakom. Men insåg ganska snabbt att jag nog inte skulle öppna munnen. I alla fall inte förrän jag hittat den där busken.

Det redde upp sig till slut och träningen kunde fortsätta. Mest tack vare fantastiskt peppande ledare och väldigt ettrig coach. När det var tid för intervaller varvat med statiska övningar på plan mark kom de nästan som en befrielse.

Att återse S:t Hans Backar var kul. Det såg ut som jag mindes från handbollsåren, då på förra seklet. Undantaget hysteriskt skrikande och lätt överviktig tränare med cigg i mungipan. Men honom saknade jag inte heller. Backarna gjorde sig bättre utan honom.

På lördag är det tid igen, denna gång i Pildammarna. Det går nog att hitta en och annan liten kulle där med. Men jag ser ändå fram emot det, lite väl  mycket faktiskt. Skrämmande, läskigt och alldeles alldeles underbart."

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…

Kassar, matlagning och stålplattor!

Jag är nu inne på min fjärde vecka med Viktväktarna och jag är väldigt positivt överraskad. Självklart är den stora boosten att stålplattan visar på viktminskning. Hittills 3,6 kg ner och imorgon är det dags för nästa invägning. Följ mig på Instagram så får du ta del av resultatet :-) Men jag vågar liksom inte hoppas på något resultat eller ha några förväntningar. Känner dock hur kroppen förändras och blir mindre här och där. Hoppas bara jag har styrkan och motivationen att fortsätta om ett bakslag skulle komma.

Men jag har bestämt med mig själv att jag fortsätter denna vägen hela abonnemangstiden dvs till november oavsett. För det kommer gå upp och ner och detta kommer ta tid. Påminn mig om detta när jag surar över uteblivna resultat... Jag får även jobba mycket med hjärnspökena att jo det går att äta så mycket mat om du gör bra val och samtidigt gå ner i vikt. Men det är en tankevurpa för mig och något jag får påminna mig själv om flera gånger per dag.

Fast å andra sidan är ju det j…